Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/2

Zlatna pravila koja žena treba da primenjuje u bračnom životu, jednostavna su i neprikosnovena – ušli ste u novi život i želite da vam uspe, da traje i da uvek imate ljubav i poštovanje. Držite se ovih bračnih zapovesti:

Ne zapostavljajte svoj život

To što ste obuzeti svojim bračnim životom i posvećujete se maksimalno, ne znači da treba da ostavite, zapostavite i zaboravite sve drugo. Najzadovoljniji (dugoročni) parovi, imaju svoje živote, svoj prostor i vreme i svoju slobodu. Tako obezbeđuju “svež vazduh” i “slobodu disanja” i sebi i partneru, jer je gušenje partnera svojim prisustvom i insistiranjem da sve radite zajedno, jednako neprijatno kao i nedostatak zajedničkih sadržaja i osećanje samoće u braku. Ne zapostavljajte svoje prijatelje, interesovanja, aktivnosti, navike – i ne sputavajte partnera, očekujući da se on zbog vas odrekne svega u čemu je uživao dok niste počeli da živite zajedno.

Ostanite svesni sebe i svoje ženstvenosti

Ne piše vam na čelu da ste udati – i dalje ste žena koju drugi primećuju i koja primećuje privlačne muškarce. Nećete izneveriti svog supruga i svoje bračne vrednosti, ako nekoga posmatrate ili flertujete, čisto da oprobate da li još uvek imate onu iskru. Ne ohrabrujemo vas da flertujete – već da ostanete svesni sebe i da znate da možete nekog da osvojite, ako hoćete. Ako vam baš zatreba potvrda, to znači da ste zbog nečeg nezadovoljni, nesigurni i uzdrmani, ali tada treba da se zapitate da li vam zaiste nešto nedostaje u odnosu sa partnerom, ili se osećate usamljeno i povređeno iz nekih razloga.

Ne upadajte u šablon lošeg odnosa sa svekrvom

Poštujte njegovu majku – ona će uvek biti jedinstvena osoba u njegovom životu i on će uvek biti njeno dete. Ne stavljajte partnera u poziciju da bira između vas dve, to nije fer i nije potrebno, jer ne treba da bira. Ima majku i ima vas, a to su već dve najbolje žene u njegovom životu, koje ga vole i staraju se o njemu.

Ne pokušavajte da izgradite svoj bračni život po nekom uzoru

Možda imate uzor, ali možda niste ni svesni da ga imate – svakako imate neku zamisao o bračnom životu, koju verovatno nećete ostvariti. Jer svaki odnos je poseban i jedinstven i ne treba da pokušavate da izgradite svoj brak prema nekom modelu, već da stvorite odnos koji optimalno funkcioniše za vas dvoje. Ostanite otvorenog uma, smanjite romantična očekivanja, budite realni i prisutni – to je dovoljno za prepoznavanje najboljeg načina da vas dvoje funkcionišete u braku.

Editors choice