Zlatna pravila koja žena treba da primenjuje u bračnom životu, jednostavna su i neprikosnovena – ušli ste u novi život i želite da vam uspe, da traje i da uvek imate ljubav i poštovanje. Držite se ovih bračnih zapovesti:

Ne zapostavljajte svoj život

To što ste obuzeti svojim bračnim životom i posvećujete se maksimalno, ne znači da treba da ostavite, zapostavite i zaboravite sve drugo. Najzadovoljniji (dugoročni) parovi, imaju svoje živote, svoj prostor i vreme i svoju slobodu. Tako obezbeđuju “svež vazduh” i “slobodu disanja” i sebi i partneru, jer je gušenje partnera svojim prisustvom i insistiranjem da sve radite zajedno, jednako neprijatno kao i nedostatak zajedničkih sadržaja i osećanje samoće u braku. Ne zapostavljajte svoje prijatelje, interesovanja, aktivnosti, navike – i ne sputavajte partnera, očekujući da se on zbog vas odrekne svega u čemu je uživao dok niste počeli da živite zajedno.

Ostanite svesni sebe i svoje ženstvenosti

Ne piše vam na čelu da ste udati – i dalje ste žena koju drugi primećuju i koja primećuje privlačne muškarce. Nećete izneveriti svog supruga i svoje bračne vrednosti, ako nekoga posmatrate ili flertujete, čisto da oprobate da li još uvek imate onu iskru. Ne ohrabrujemo vas da flertujete – već da ostanete svesni sebe i da znate da možete nekog da osvojite, ako hoćete. Ako vam baš zatreba potvrda, to znači da ste zbog nečeg nezadovoljni, nesigurni i uzdrmani, ali tada treba da se zapitate da li vam zaiste nešto nedostaje u odnosu sa partnerom, ili se osećate usamljeno i povređeno iz nekih razloga.

Ne upadajte u šablon lošeg odnosa sa svekrvom

Poštujte njegovu majku – ona će uvek biti jedinstvena osoba u njegovom životu i on će uvek biti njeno dete. Ne stavljajte partnera u poziciju da bira između vas dve, to nije fer i nije potrebno, jer ne treba da bira. Ima majku i ima vas, a to su već dve najbolje žene u njegovom životu, koje ga vole i staraju se o njemu.

Ne pokušavajte da izgradite svoj bračni život po nekom uzoru

Možda imate uzor, ali možda niste ni svesni da ga imate – svakako imate neku zamisao o bračnom životu, koju verovatno nećete ostvariti. Jer svaki odnos je poseban i jedinstven i ne treba da pokušavate da izgradite svoj brak prema nekom modelu, već da stvorite odnos koji optimalno funkcioniše za vas dvoje. Ostanite otvorenog uma, smanjite romantična očekivanja, budite realni i prisutni – to je dovoljno za prepoznavanje najboljeg načina da vas dvoje funkcionišete u braku.

Comments