Najlepši hoteli za medeni mesec – za ljubitelje vina

Fotografije sa venčanja koje moraš imati

Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Sveže ideje za letnje venčanje

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

1/3

Za samo sto godina, seksualna praksa se drastično promenila, a verovatno smo se prilično i seksualno opismenili i osvestili. Mnogo predrasuda još uvek vlada i teško ih je prevaziđi, utisnute su u kolektivno nesvesno i poturaju nam stereotipe, koji su, ne tako davno, bili pravilo.

Mi danas ne znamo tačno šta su pravila, jer ona možda i ne postoje, pa smo koliko slobodni da istražujemo svoju seksualnost, toliko i u riziku da zalutamo, bilo zato što smatramo da treba da pratimo trendove, bilo zato što ne poznajemo dovoljno sebe. Ali generalno, podstaknuti smo da istražujemo, a ženski orgazam je legitiman, kao i to da žene vole seks jednako kao i muškarci. To što nema tačke iza “žene vole seks” nego sledi nastavak koji tu sklonost izjednačava sa muškom, svadoči o prisutnosti i tvrdokornosti tih predrasuda. Možda će se za sledećih sto godina stvari još promeniti i muško-ženski odnosi će evoluirati zajedno sa ljudskom svešću, pa niko neće ni moći da zamisli da se u neka primitivna vremena verovalo da su muškarci seksualni predatori, a žene žrtve, koje treba da usavršavaju razne manipulativne veštine, kako bi izbegle smaranje tih napasnika.

Ženama se pre sto godina savetovalo da pokažu svojim muškarcima da neće olako pristati na seks, zapravo, da im predstave to kao da im čine veliku uslugu, jer pristaju protiv svoje volje, samo da bi njima ispunile prohtev.

Takođe, žene su upozoravane da moraju da budu stroge i da češće odbijaju muškarca, nego da pristaju (radi se, naravno, o bračnom drugu, jer se seks uopšte ne razmatra kao mogućnost u bilo kojoj drugoj relaciji), jer su muškarci nezasiti i ako im popuštate, samo će tražiti još.

Držite ga na distanci, i naučite ga da mu niste na raspolaganju i da mora da se potrudi da bi bio nagrađen, bila je poučna poruka. To u suštini znači da muškarac nikako ne bi trebalo da posumnja da i žena uživa u seksu, jer bi onda nagrada izgubila vrednost – ako ona to voli, onda je seks za nju “nagrada” kao i za njega, a to ne sme tako da bude, jer onda žena gubi moć manipulacije svojim čarima.

Editors choice