Venčanje na otvorenom ima samo jednu manu, odnosno, ograničenje – potrebno je da bude lepo vreme. To znači da ako počinjete da planirate venčanje za kraj proleća ili leto, treba da konsultujete više izvora dugoročne vremenske prognoze. Maj ume da bude kišan i siv, a ni ostali topli meseci ne garantuju stabilnost, pa može da se desi da “pogodite” baš neki nepogodan dan, ako se ispostavi da prognoza nije bila precizna.

Ali vredi rizikovati, jer su venčanja na otvorenom divna i možete da odaberete čaroban ambijent – to može da bude i vaše dvorište, obližnje izletište, vidikovac, seosko imanje, ali i neki restoran ili kafić koji ima veliku i lepu baštu.

Lepo je i praktično da se ceremonija venčanja održi na mestu gde ste organizovali i svadbeno veselje, tako gosti neće morati da putuju od jednog mesta do drugog, da dva puta traže parking i nerviraju se, jer će možda zakasniti. Matičari dolaze tamo gde vi želite da se venčanje održi, a na otvorenom prostoru taj čin može da bude zaista svečan i romantičan, jer možete napraviti divnu dekoraciju, cvetni luk ispod koga ćete stajati, baldahin, ili nešto treće.

Comments