Inmaculada García Tecate Puff Sleeve Tulle Ballgown with Overskirt

Suptilno izvezena čipka pruža se preko grudi i prednjeg dela venčanice, izdvajajući siluetu od bogate suknje. A rukavi su – kao iz bajke! Venčanica dostojna jedne vile!

Stone Fox Bride The Rita

Modeli sa jednim otkrivenim ramenom su takođe popularni ove godine, ali ovaj je posebno zanimljiv, jer ima oba pufnasta rukava – samo je jedan smaknut i pokriva mišicu, dok rame ostavlja otkriveno. U pitanju je kroj haljine, a ne samo jedan rukav smaknut sa ramena.

Vera Wang Virginie Strapless A-Line Gown With Draped French Tulle

U ovoj ekstravagantnoj futurističkoj kreaciji nema ustupka viktorijanskoj prošlosti – pufnasti rukavi su uglasti i krajnje neobični, kao i cela haljina. Zapanjujuće!

Markarian Clementine Fitted Bodice Silk Gown (sa čipkanim rukavima)

Penušava čipka u donjem volanu haljine čini ravnotežu sa pufnastim čipkanim rukavima. Rešenje gornjeg korset-dela je, blago rečeno, neobično.

Costarellos Bridal Embroidered Lace Ethereal Gown

Raskošan reljef čipke koja pokriva ruke i celu haljinu, daje posebnu prozračnost i eleganciju. V izrez u kombinaciji sa dugim pufnastim rukavima i nisko sečenim strukom, daju utisak komocije i ležernosti.

Dany Mizrachi Spring Summer 2019 Bridal Gown

Još jedan izrazito futuristički model iz prolećne-letnje kolekcije (definitvno nije za jesenje venčanje) našao je svoje mesto na listi, kao protivteža zapanjujućoj uglastoj kreaciji Vere Wang. Za razliku od te haljine, ova je sva prozračna, meka i u oblim linijama – kao oblak, pričvršćen u struku velikom mašnom.

Naslovna fotografija: instagram.com/ourlifestylechoices

Brankica Milošević

Comments