Instagram trendovi za prolećna venčanja

Uvrnute stvari o kojima nemaš prilike da razgovaraš – dok ne dobiješ decu

Zašto je venčanica bela?

Kokteli koji će oduševiti tvoje goste (RECEPTI)

Ove fotografije učiniće da poveruješ u ljubav

Budi drugačija i nosi “crop top” venčanicu

Kako da uvrstiš picu u jelovnik za svoje venčanje

Pet tipova žena kod planiranja venčanja

Neobjavljene fotografije princeze Dajane sa kraljevskog venčanja

Predbračna obećanja – sebi i njemu

Umesto tijare, koju su obično nosile kraljevske neveste, Grejs je odabrala ukras od čipke i bisera i papirnih cvetova narandže, koji je pričvršćivao veo. Veo je bio dizajniran tako da otkriva lice jedne od najpopularnijih žena sveta u to vreme, kako bi se što bolje videlo – oko trideset miliona ljudi širom sveta pratilo je venčanje na televiziju, putem direktnog prenosa.

Umesto bidermajera, buduća princeza je nosila mali primerak Biblije, presvučen svilom i ukrašen čipkom i biserima, zajedno sa malim buketom đurđevka. Nevestine cipele je dizajnirao David Evins – potpetice su bile viskoke oko 6 centimetara (pošto princ nije bio mnogo viši od svoje neveste), cipele ukrašene čipkom i biserima, a dizajner je u levu cipelu ugravirao ime princeze, a u desnu svoje, zajedno sa bakrenim novčićem (za sreću).

Umetnički izrađena venčanica, koju je nevesta nosila 19. aprila 1956. na crkvenom obredu, ušla je u istoriju, pa tako ružičasta haljina koju je nosila dan pre, na gradskom venčanju, nije bila mnogo zapažena – a i ovu haljinu je dizajnirala Helen Rose.

Ova raskošna i skupocena haljina danas pripada muzeju umetnosti u Filadelfiji.

Izvor fotografija: instagram.com
Naslovna fotografija: instagram.com/freulerart

Brankica Milošević

Editors choice