Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Umesto tijare, koju su obično nosile kraljevske neveste, Grejs je odabrala ukras od čipke i bisera i papirnih cvetova narandže, koji je pričvršćivao veo. Veo je bio dizajniran tako da otkriva lice jedne od najpopularnijih žena sveta u to vreme, kako bi se što bolje videlo – oko trideset miliona ljudi širom sveta pratilo je venčanje na televiziju, putem direktnog prenosa.

Umesto bidermajera, buduća princeza je nosila mali primerak Biblije, presvučen svilom i ukrašen čipkom i biserima, zajedno sa malim buketom đurđevka. Nevestine cipele je dizajnirao David Evins – potpetice su bile viskoke oko 6 centimetara (pošto princ nije bio mnogo viši od svoje neveste), cipele ukrašene čipkom i biserima, a dizajner je u levu cipelu ugravirao ime princeze, a u desnu svoje, zajedno sa bakrenim novčićem (za sreću).

Umetnički izrađena venčanica, koju je nevesta nosila 19. aprila 1956. na crkvenom obredu, ušla je u istoriju, pa tako ružičasta haljina koju je nosila dan pre, na gradskom venčanju, nije bila mnogo zapažena – a i ovu haljinu je dizajnirala Helen Rose.

Ova raskošna i skupocena haljina danas pripada muzeju umetnosti u Filadelfiji.

Izvor fotografija: instagram.com
Naslovna fotografija: instagram.com/freulerart

Brankica Milošević

Editors choice