Najvažniji rituali koji se tiču venčanja

Mobilni telefon ukazuje na to da li vam je brak skladan

Malo venčanje – veći manevarski prostor

Iz riznice bračnog iskustva: Saveti slobodnima

Dekoracija i opremanje sale za venčanje – po Feng Šui principima

Pripreme za venčanje: Kako da držiš dijetu

Šta je to predbračni ugovor i zašto ti je možda potreban

Mladin neseser: Sve što će ti možda trebati

Pravila stajlinga za mlade koja slobodno smeš da prekršiš

Nesvakidašnje ideje za bidermajer

Umesto tijare, koju su obično nosile kraljevske neveste, Grejs je odabrala ukras od čipke i bisera i papirnih cvetova narandže, koji je pričvršćivao veo. Veo je bio dizajniran tako da otkriva lice jedne od najpopularnijih žena sveta u to vreme, kako bi se što bolje videlo – oko trideset miliona ljudi širom sveta pratilo je venčanje na televiziju, putem direktnog prenosa.

Umesto bidermajera, buduća princeza je nosila mali primerak Biblije, presvučen svilom i ukrašen čipkom i biserima, zajedno sa malim buketom đurđevka. Nevestine cipele je dizajnirao David Evins – potpetice su bile viskoke oko 6 centimetara (pošto princ nije bio mnogo viši od svoje neveste), cipele ukrašene čipkom i biserima, a dizajner je u levu cipelu ugravirao ime princeze, a u desnu svoje, zajedno sa bakrenim novčićem (za sreću).

Umetnički izrađena venčanica, koju je nevesta nosila 19. aprila 1956. na crkvenom obredu, ušla je u istoriju, pa tako ružičasta haljina koju je nosila dan pre, na gradskom venčanju, nije bila mnogo zapažena – a i ovu haljinu je dizajnirala Helen Rose.

Ova raskošna i skupocena haljina danas pripada muzeju umetnosti u Filadelfiji.

Izvor fotografija: instagram.com
Naslovna fotografija: instagram.com/freulerart

Brankica Milošević

Editors choice