Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

1/2

Venčanica princeze Grejs Keli, proglašena je najelegantnijom u dvadesetom veku i postavila je standarde koje se i savremene princeze trude da dostignu. Remek-delo je izašlo iz radionice kostimografkinje i dizajnerke Helen Rose, koja je najveći deo svog radnog veka provela u filmskoj kompaniji Metro-Goldwyn-Mayer. Ova dizajnerka je više puta nominovana, a dva puta nagrađena Oskarom, za kostime u filmovima “The Bad and the Beautiful” iz 1952. “I’ll Cry Tomorrow” iz 1955. godine. Vrednost materijala i izrade procenjena je na preko sedam hiljada dolara, a studio MGM je haljinu poklonio svojoj najpopularnijoj i najlepšoj glumici, za venčanje sa princem Renijeom, 1956. godine.

Haljina je sastavljena od deset različitih delova, gornji deo je bio od čipke, a donji od svilenog tafta. Upotrebljeno je dvadesetak metar svile i oko 90 metara čipkane mreže, kao i briselska čipka sa ružama stara 125 godina. Gornji deo je imao postavljeni steznik, koji je imao dodatni “podsteznik” i prelazio u donji deo, kao dodatna podrška raskošnim slojevima suknje.

Donji deo haljine sastojao se od nekoliko slojeva podsuknji, koji su se smenjivali u glatkim i nabranim slojevima, a preko njih je išla plisirana suknja, krojena iz jednog dela. Delove je spajao svileni pojas, a uz haljinu je išao i raskošni čipkani šlep.

Editors choice