Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

1/2

Venčanica princeze Grejs Keli, proglašena je najelegantnijom u dvadesetom veku i postavila je standarde koje se i savremene princeze trude da dostignu. Remek-delo je izašlo iz radionice kostimografkinje i dizajnerke Helen Rose, koja je najveći deo svog radnog veka provela u filmskoj kompaniji Metro-Goldwyn-Mayer. Ova dizajnerka je više puta nominovana, a dva puta nagrađena Oskarom, za kostime u filmovima “The Bad and the Beautiful” iz 1952. “I’ll Cry Tomorrow” iz 1955. godine. Vrednost materijala i izrade procenjena je na preko sedam hiljada dolara, a studio MGM je haljinu poklonio svojoj najpopularnijoj i najlepšoj glumici, za venčanje sa princem Renijeom, 1956. godine.

Haljina je sastavljena od deset različitih delova, gornji deo je bio od čipke, a donji od svilenog tafta. Upotrebljeno je dvadesetak metar svile i oko 90 metara čipkane mreže, kao i briselska čipka sa ružama stara 125 godina. Gornji deo je imao postavljeni steznik, koji je imao dodatni “podsteznik” i prelazio u donji deo, kao dodatna podrška raskošnim slojevima suknje.

Donji deo haljine sastojao se od nekoliko slojeva podsuknji, koji su se smenjivali u glatkim i nabranim slojevima, a preko njih je išla plisirana suknja, krojena iz jednog dela. Delove je spajao svileni pojas, a uz haljinu je išao i raskošni čipkani šlep.

Editors choice