Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Kako da izbegneš anksioznost na dan venčanja

Iznenađujući trendovi za venčanja u ovoj godini

Beskompromisno venčanje – ko će sve da se uvredi

Najčešće greške koje mlade prave pri izboru šminke i frizure

Instagram trendovi za prolećna venčanja

Uvrnute stvari o kojima nemaš prilike da razgovaraš – dok ne dobiješ decu

1/2

Venčanica princeze Grejs Keli, proglašena je najelegantnijom u dvadesetom veku i postavila je standarde koje se i savremene princeze trude da dostignu. Remek-delo je izašlo iz radionice kostimografkinje i dizajnerke Helen Rose, koja je najveći deo svog radnog veka provela u filmskoj kompaniji Metro-Goldwyn-Mayer. Ova dizajnerka je više puta nominovana, a dva puta nagrađena Oskarom, za kostime u filmovima “The Bad and the Beautiful” iz 1952. “I’ll Cry Tomorrow” iz 1955. godine. Vrednost materijala i izrade procenjena je na preko sedam hiljada dolara, a studio MGM je haljinu poklonio svojoj najpopularnijoj i najlepšoj glumici, za venčanje sa princem Renijeom, 1956. godine.

Haljina je sastavljena od deset različitih delova, gornji deo je bio od čipke, a donji od svilenog tafta. Upotrebljeno je dvadesetak metar svile i oko 90 metara čipkane mreže, kao i briselska čipka sa ružama stara 125 godina. Gornji deo je imao postavljeni steznik, koji je imao dodatni “podsteznik” i prelazio u donji deo, kao dodatna podrška raskošnim slojevima suknje.

Donji deo haljine sastojao se od nekoliko slojeva podsuknji, koji su se smenjivali u glatkim i nabranim slojevima, a preko njih je išla plisirana suknja, krojena iz jednog dela. Delove je spajao svileni pojas, a uz haljinu je išao i raskošni čipkani šlep.

Editors choice