Kad kažeš “venčanica” verovatno već imaš u glavi raskošnu belu haljinu dugu do zemlje, sa mnogo čipke – imaš zamisao utemeljenu na onome što se smatra veličanstvenim, elegantnim i neizostavnim delom mladinog stajlinga. Ali, i na venčanju smeš da budeš svoja i posebna i da prekršiš sva ustaljena pravila stajlinga i prevaziđeš sve zamisli o tome kako venčanica treba da izgleda. Razmišljaj o tome da venčanica treba da ti pristaje, da izražava deo tebe koji želiš da pokažeš i to onaj radostan, kreativan, hrabar i razigran deo. Možda tvoje savršene venčanice – i svega što ide uz nju – uopšte nema ni u jednom časopisu i upravo treba da izmisliš svoj nevestinski stil.

Duga do zemlje

To je prva predstava koja se nameće kad razmišljaš o eleganciji i liniji – ali tvoja venčanica može da bude kratka, da ima baletsku suknju, ili da bude poput onih svedenih koktel haljina iz pedesetih. Ako su lepe i duge noge tvoj najveći adut, nema potrebe da ih pokriješ dugačkom haljinom – izgledaćeš mnogo lepše, savremenije i prirodnije u kraćoj haljini koja od tebe ne pravi sliku princeze po svaku cenu, nego ti pre svega dobro stoji i ističe ono najlepše na tebi.

Svečana i glamurozna

Divno izgledaju na fotografijama i u magazinima, ali tebi možda bolje pristaje neka jednostavna haljina, udobna i praktična, čiji šarm i lepotu čine specifični detalji. Naročito ukoliko organizuješ venčanje na nekom neobičnom mestu, odnosno, na otvorenom, a ne u sali. Mnogo je komotnije da imaš haljinu koja je slatka i zgodna i u kojoj ćeš se prijatno osećati čitavog dana, nego neku u kojoj moraš da paziš na svaki pokret.

Mora li da bude bela

Bela venčanica je klasičan izbor, a ostale opcije su uglavnom boja šampanjca, bež, slonova kost. Ali niko nije rekao da venčanica ne sme biti neke druge boje (zelene, plave, ljubičaste…) ili u više boja, šarena i razigrana.

Comments