Generalno, ove godine kreatori posebno vole preobilje materijala, obično izraženo kroz preteranu ukupnu dužinu haljine, ili dugačke šlepove. Ako ne možete po vrućini nositi puno čipke u gornjem delu, koji je krojen kao majica bez rukava, ili korset, ili ima spuštena ramena, ili tanke bretele, onda donji deo haljine može da bude lagan i fluidan i da leti oko vas i vuče se za vama. Za venčanje na plaži – idelano – možete da budete bosi, ili da nosite baletanke ili patike, one se uopšte neće videti. Čipka i til koji se vuku po zemlji nisu naročito praktični, ali zaista daju nešto posebno nevestinom izgledu. Evo nekoliko modela savremenih kreatora, među kojima ima i tih “preobilnih” haljina, a ima i dovoljno onih drugih, prelepih i sasvim nosivih.

Ludlow Gown

Ova venčanica izgleda kao heklani stolnjak vaše bake, koji ste spreda obukli, pozadi sastavili i ostavili da se vuče po podu – i izgleda fantastično. Dakle, ideja za vas – venčanica od pamučnog konca koji se može isheklati, isplesti, izatkati. A nekada kasnije možda možete i da je pretvorite u stolnjak, zašto da ne!

Suzanne Howard

Za razliku od stolnjaka, ova haljina deluje kao zavesa na koju ste našili bretele i ostavili joj celu dužinu, jer je tako mnogo upečatljivije – i jeste. Prozračan materijal koji lagano obavija vaše telo, u haljini nalik na ovu sigurno ćete se osećati prijatno i nesputano.

Savannah Miller Philippa

Haljina od svile i pamuka, deluje veoma komotno i udobno, a izgleda svečanije nego neka obična dugačka letnja haljina. Skromna, u poređenju sa metrima materijala koje kreatori vole da troše na venčanice, ipak svetluca i ostavlja utisak.

DB Studio

U osnovi, ova haljina ima oblik kombinezona – veoma ženstveno i zavodljivo. Ukrašena je naglašenim šavovima tamo gde je krojena i ukrajana, kao i volanima, a materijal je pamučna čipka. Divno!

Rime Arodaky

Prilagođen sirena stil, izuzetno pogodan za mršave figure, ili za lepo oblikovane kukove i male grudi. Veliki volan pada sa ramena skoro do struka i prekriva ceo gornji deo tela, kao i ruke do laktova, a zatim kroj prati liniju tela i oko kolena se širi u teče oko nogu – i malo dalje. I ovaj model se vuče po zemlji, dajući utisak da je manekenka maločas izronila i još se nije oslobodila svog repa sirene.

Comments