Mašne i trake

Mašne i trake u kosi mogu se nositi na mnogo načina – tako da deluju uredno i klasično i drže kosu zategnutom, ili da lepršaju zajedno sa ležerno prikupljenim uvojcima. Mašna može biti bela, čipkana, kruta ili meka, mala ili ogromna, a trake mogu da budu u dužini kose ili duže, upletene ili uvezane, pa čak i nalik na šarene ešarpe.

Kruna-pletenice

Bogate pletenice koje stoje na glavi poput krune, deluju retro i veoma ženstveno. Idealno je da pletenica bude prirodna, od vaše sopstvene bujne i duge kose – ujedno, ovo je odličan izbor frizure za neveste koje razmišljaju o tome kako da stilizuju svoju bujnu kosu, a da to ne bude neka punđa, ili ležeran boho-stil. Ali ako vam treba podrška, ne bežite od izbora kvalitetnog umetka, koji može da se prekrije prepletajima vaše kose i izgleda savršeno prirodno.

Takođe, pletenica ne mora da bude u vidu krune – dovoljno je da bude lepo upletena na način koji najbolje odgovara vašoj dužini i kvalitetu kose.

Predlog za šminku

Pošto kao ukrasi za kosu preovlađuju krupni cvetovi i sjajne trake, lice takođe treba da blista i stilisti predlažu malo više boje, naročito na usnama. Ako u kosi nosite rumene ruže, vaše usne bi trebalo takođe da podsećaju na purpurni pupoljak! Ukoliko ne želite da upadljivim ukrasima u kosi skrećete pažnju sa veličanstvenosti svoje venčanice, gracioznosti svoje figure ili lepote svog lica, neka šminka bude sjajna, sa ljubičastim tonovima. Nude-izgled je ustuknuo (barem u narednoj sezoni) pred rascvetalom, zrelom lepotom, koju nešto jača i upadljivija šminka ističe.

Naslovna fotografija: instagram.com/marchesa

Brankica Milošević

Comments