Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

U Uzbekistanu, nevesti se poklanja raskošna venčanica, a posle venčanja izlaže se u kući u kojoj venčani par živi, da bi gosti mogli da joj se dive. Nema skromnih venčanja u Uzbekistanu – liste gostiju broje i više od 400 zvanica, a prosečno venčanje košta oko 20 hiljada dolara. Prošle godine, vlada je predložila mere za ograničavanje ekstremnih troškova venčanja.

Savremena južnokorejska venčanja su spoj zapadnog i tradicionalnog uticaja, a na ovoj fotografiji vidimo savremenu korejsku nevestu. Pošto su tradicionalna venčanja u Koreji sve manje zastupljena, mladi parovi se često odlučuju da polože svoje venčane zavete na masovnim svadbenim ceremonijama.

U Kambodži, neveste nose tradicionalnu svilenu haljinu zvanu “sampot”, koja je često upadljive boje sa bogato tkanim detaljima i prenosi se iz generacije u generaciju. Različiti stilovi, boje i tkanine ove tradicionalne venčanice, koristile su se za označavanje društvene klase neveste.

Ponekad se neveste u Kambodži opredeljuju za venčanicu inspirisanu zapadnjačkom kulturom, unoseći elemente tradicionalne kulture, kao što su komplikovani ukrasi za glavu i detalji od čipke.

Tradicionalna haljina kavkaske neveste ima krznenu kapu i tešku podsuknju, kako bi mladi bilo toplo na veoma niskim temperaturama.

U indijskoj kulturi, neveste nose šarene, vesele i veoma ukrašene haljine koje se zovu “lehengas”. Mlada nosi jednu takvu haljinu za ceremoniju, a drugu za svadbenu svečanost, a ruke i noge su joj ukrašene simboličnim crtežima i ornamentima od kane.

Naslovna fotografija: instagram.com/ourlifestylechoices

Brankica Milošević

Editors choice