Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

1/2

Koliko god različiti bili svadbeni običaji u različitim kulturama, jedno je zajedničko – nevesta nosi posebnu svadbenu haljinu, doteruje se i izgleda najlepše moguće za svoje venčanje.

U Kambodži, tradicija je da mlada nosi haljinu koja je generacijama pripadala njenoj porodici i koju su neveste oblačile na dan venčanja. U Maroku, mlada se presvlači tri do sedam puta tokom ceremonije, a u Alžiru se mogu videti predivne šare napravljene kanom na rukama i nogama neveste – tamo se održava i zabava kane, noć pre ceremonije venčanja. Pogledajte ove divne fotografije tradicionalnih venčanica u različitim kulturama.

Filipinska mlada nosi komplikovanu dvodelnu haljinu koja liči na tradicionalnu nošnju na Filipinima. Običaj nalaže da mlada ne isprobava haljinu dan pre venčanja, jer to donosi nesreću.

U Japanu, uobičajen šinto stil venčanja zahteva nekoliko svadbenih haljina koje nevesta presvlači tokom svadbenog dana.

Venčanica može da bude jednostavna u boji i teksturi, a kimono za samu ceremoniju venčanja je crven i zlatan, izvezen simboličnim slikama i šarama, koje predstavljaju sreću. Presvlačenje nakon venčanja, simbolizuje nevestino preuzimanje boja porodice svog muža.

U pakistanskoj tradicionalnoj kulturi, neveste nose zlatni nakit i haljine u raskošnim bojama, bogato protkane svetlucavim nitima i posute šljokicama.

Editors choice