Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Ako nisi sigurna kako treba da se našminkaš – jer svečanost počinje na dnevnom svetlu i verovatno ćeš biti našminkana od prepodnevnih sati, a zatim i cele noći, do narednog jutra – najbolje je da se opredeliš za prirodan izgled i neutralne boje. Neutralna šminka nikada ne izlazi iz mode, a rasterećuje te brige da li ti se negde obrisala, razmazala ili izbledela prilikom silnih poljubaca, a možda i suza koje ćeš pustiti u dirljivim trenucima. Osim toga, neutralne boje daju svežinu i negovana koža pod ovakvom, lakom šminkom, izgleda blistavo. Previše napadna i teška šminka daće vam na kraju dana umoran izgled, a to želite da izbegnete.

Naravno, za venčanje ćete srediti nokte, a ako radite nadogradnju i ukrašavanje, neka bude neupadljivo i elegantno, da se slaže sa neutralnom šminkom. Beli, bež, bledo roze ili providan lak za nokte izgledaće lepo i istaći će sjaj vašeg prstena i burme.

Bitno je da napraviš razliku između kože koja sija i one koja blista – masna koža će sijati i biće potrebno da šminku koriguješ svakih par sati – papirnom maramicom pokupi višak masnoće sa T-zone, a četkicom nanesi puder u prahu. Blistavost dolazi od svežine lica i od svetlucave šminke, a sjaj koji odaje masna koža daje sasvim drugi efekat.

Kada je u pitanju isticanje očiju, profesionalci se slažu da su veštačke trepavice veoma efektne, ali da nisu dobar izbor za dan venčanja. Biće plakanja i znojenja, a to može da oslabi lepak za trepavice. Možda ćete poželeti da protrljate oko (što svakako treba da uradite krajičkom papirne maramice, što opreznije i ako nemate veštačke trepavice), a možda posle deset sati jednostavno osećate kako vam kapci padaju i poželite da ih se rešite.

Izvor fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice