Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Najlepši hoteli za medeni mesec – za ljubitelje vina

Fotografije sa venčanja koje moraš imati

1/2

Savršena šminka za svadbu, treba da ispunjava više uslova – da bude trajna, jer treba da provedeš sate i sate na ceremoniji i na veselju, možda u prostoriji u kojoj će posle nekog vremena postati vruće, a ako si aktivna, igraš i veseliš se, svakako ćeš se znojiti. Takođe trebalo bi da možeš lako da sama popraviš šminku i da imaš kod sebe nekoliko osnovnih kozmetičkih proizvoda. Ali, šminka ne treba da bude maska i da imaš utisak da će prsnuti kad se smeješ – najbolje je kad se nanosi na negovanu i čistu kožu, na kojoj nema mnogo nepravilnosti koje treba da pokrije. Zato, počni sa tretmanima za lice na vreme, a ako to do sada nisi praktikovala, sada je trenutak da počneš.

Izbegavaj invazivne tretmane i posavetuj se sa kozmetičarkom o tome kakve pilinge i maske da koristiš. Ako sama biraš i kupuješ proizvode, testiraj ih na unutrašnjoj strani zgloba, jer ne znaš da li sadrže nešto na šta si alergična. Ukoliko isprobavaš nove tretmane i proizvode, počni par meseci pre venčanja, da bi tretmani imali efekat, kao i da bi otkrila proizvode i tretmane koji tvojoj koži najviše prijaju.

View this post on Instagram

Authentic moment by @nicolecastonguayphoto

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Pred venčanje, obustavi tretmane i praktikuj samo blagu kozmetiku, redovno umivanje i pažljivo skidanje šminke, a bilo bi dobro i da odmoriš lice od šminkanja, nekoliko dana pre venčanja.

Možda umeš lepo da se našminkaš, ili imaš prijateljicu koja je vrlo vešta, ali svakako je najbolje da te našminka profesionalac – tačno će znati da odredi “težinu” šminke koju tvoje lice može da ponese, daće ti dobre savete i predloge. Zakaži probno šminkanje, onda kad već budeš odabrala venčanicu i prateće detalje, a idealno je da istog dana zakažeš i probu kod frizera – na probnom šminkanju i friziranju moći ćeš da odlučiš šta je ono što ti bolje stoji, odnosno, da potvrdiš ili koriguješ ono što si prethodno zamislila.

Editors choice