Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Kako da izbegneš anksioznost na dan venčanja

Iznenađujući trendovi za venčanja u ovoj godini

Beskompromisno venčanje – ko će sve da se uvredi

Najčešće greške koje mlade prave pri izboru šminke i frizure

Instagram trendovi za prolećna venčanja

Uvrnute stvari o kojima nemaš prilike da razgovaraš – dok ne dobiješ decu

1/2

Savršena šminka za svadbu, treba da ispunjava više uslova – da bude trajna, jer treba da provedeš sate i sate na ceremoniji i na veselju, možda u prostoriji u kojoj će posle nekog vremena postati vruće, a ako si aktivna, igraš i veseliš se, svakako ćeš se znojiti. Takođe trebalo bi da možeš lako da sama popraviš šminku i da imaš kod sebe nekoliko osnovnih kozmetičkih proizvoda. Ali, šminka ne treba da bude maska i da imaš utisak da će prsnuti kad se smeješ – najbolje je kad se nanosi na negovanu i čistu kožu, na kojoj nema mnogo nepravilnosti koje treba da pokrije. Zato, počni sa tretmanima za lice na vreme, a ako to do sada nisi praktikovala, sada je trenutak da počneš.

Izbegavaj invazivne tretmane i posavetuj se sa kozmetičarkom o tome kakve pilinge i maske da koristiš. Ako sama biraš i kupuješ proizvode, testiraj ih na unutrašnjoj strani zgloba, jer ne znaš da li sadrže nešto na šta si alergična. Ukoliko isprobavaš nove tretmane i proizvode, počni par meseci pre venčanja, da bi tretmani imali efekat, kao i da bi otkrila proizvode i tretmane koji tvojoj koži najviše prijaju.

View this post on Instagram

Authentic moment by @nicolecastonguayphoto

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Pred venčanje, obustavi tretmane i praktikuj samo blagu kozmetiku, redovno umivanje i pažljivo skidanje šminke, a bilo bi dobro i da odmoriš lice od šminkanja, nekoliko dana pre venčanja.

Možda umeš lepo da se našminkaš, ili imaš prijateljicu koja je vrlo vešta, ali svakako je najbolje da te našminka profesionalac – tačno će znati da odredi “težinu” šminke koju tvoje lice može da ponese, daće ti dobre savete i predloge. Zakaži probno šminkanje, onda kad već budeš odabrala venčanicu i prateće detalje, a idealno je da istog dana zakažeš i probu kod frizera – na probnom šminkanju i friziranju moći ćeš da odlučiš šta je ono što ti bolje stoji, odnosno, da potvrdiš ili koriguješ ono što si prethodno zamislila.

Editors choice