Nakon što je završena još jedna nedelja mode, ali ovoga puta namenjena onima koji staju na ludi kamen, donosimo najnovije trendove i tendencije za proleće/leto 2020. Oni su, očekivano, tematska interpretacija već predstavljenih trendova za predstojeću sezonu. Pored tih trendova, kao i u čitavoj modnoj industriji, pojavio se snažan “glas” sa adresom na Instagram društvenoj mreži i nije ostao nem ni na ovu temu. On u sebi, kad je bridal look u pitanju, sadrži  inkorporirane tendencije street style-a, jednostavnosti i pre svega velike doze autentičnosti.

Oversize i puff efekat

U rukopisu dizajnera koji stvaraju za buduće mlade, trend oversize je rezultirao bogatim podsuknjama osnaženim krinolinama i sa puno tila, koje su ponovo in. Sve skupa, u ovom uglu, bridal look odiše scenskim glamurom obogaćenim elementima romantičnosti.

Karneri

Karneri su potpno očekivana tendencija i u sektoru venčanica. Dakle, s obzirom na to da je ovaj trend “zarazio” i viđen i na pistama visoke mode, ovde, u domenu venčanica je doživeo svoju potpunu ekspanziju i blagu evoluciju. Naime, karneri su najčešće viđeni na suknjama, ali neretko i u gornjem delu bridal toaleta. Ovde se našao u blago formiranom folk ključu, inspirisanom tendencijama devetnaestog veka.

Kvadratni dekoltei i korseti

Korseti su takođe”prepisan” trend sa nedelja mode održanih u proteklom periodu. Ipak, oni su ovde doživeli svoju potpunu ekspanziju i praćeni su kvadratnim dekolteima i slim rukavima.

Čipka i visoki okovratnik

Ono što nikako nije moglo da nam promakne i skoro uvek je rado viđen trend kada su bridal kolekcije u pitanju je čipka. Ovog puta, kolekcije su bile prošarane čipkom italijanskog i francuskog dizajna, originalnih dezena. Forme u kojima su dobili svoj “nastavak” priče su forme rukava i visokih okovratnika.

Comments