Kada je u pitanju modni dizajn, boja je i te kako bitna! Tkanina treba da se slaže uz ten, ili da pravi dobar kontrast, a svetloputi kreatori uglavnom imaju na umu žene svetlije boje kože. Ove tamnopute kreatorke venčanica imale su motiv da osmisle savršene haljine za žene tamnije boje kože, jer na tržištu nije bilo takvih, namenjenih tamnoputim nevestama.

Andrea Pitter Campbell of Pantora Bridal

Ovde se kreiraju venčanice za samouverene, ženstvene, maštovite – i tamnopute – neveste. Uočivši da drugi kreatori ne nude ono što je potrebno tamnoputim nevestama, u Panotori su se fokusirali na izradu palete koja najbolje stoji na tamnoj koži. Žena koja slavi svoj dan venčanja je žena koja slavi ono što jeste – u bilo kom konfekcijskom broju. Formirajući veličinu, kreatorka ima na umu i tipičnu građu crne devojke, koja je obično uža u grudima, a punija u bokovima.

Jean-Ralph Thurin

Neveste dolaze da bi im napravili venčanice prema njihovim potrebama, kaže Thurin, koja ima dvadesetogodišnje iskustvo u modnoj industriji, jer znaju kod koga dolaze i da će tu dobiti pravu stvar. Ona dizajnira haljine koje odgovaraju crnim ženama i njihovoj građi, a inspiraciju nalazi u arhitekturi – vinjete na prozorima, elegancija stuba – njene klijentkinje vole haljine koje prate i ističu njihove obline. Thurin kaže da su “crni” dizajneri u usponu i da ima puno onih koji prave sjajne stvari i za koje će se tek čuti.

Comments