Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Evo nekih cvetova i njihove simbolike, koji vas mogu inspirisati u osmišljavanju venčanog buketa.

Ruže su jedan od najsnažnijih simbola romantike i ljubavi. Ruža je vekovima kraljica cvetova i jedan od mitova govori da je ruža nastala iz kapi Adonisove krvi (grčki Bog prirode i biljnog sveta) u njegovoj ljubavi prema Afroditi (Boginji ljubavi).

Bele ruže se najčešće koriste u izradi bidermajera, zbog slaganja sa venčanicom, pa su poznate i kao “mladin cvet”, simbol jedinstva, vrline i čistoće ljubavi, koji u bračnu vezu donosi ugled i poštovanje.

Crvene ruže znače strast i simbolizuju pravu ljubav i hrabrost i predstavljaju divan kontrast uz belu venčanicu, pa su takođe odličan izbor za ukusan i prelep bidermajer.

Božur ima raskošan cvet, koji se povezuje sa romansom i blagostanjem, simbolizuje srećan i skladan brak, a ima ga u velikom izboru nežnih boja – od bele i roze, do purpurnih i crvenih nijansi. Božur cveta od maja do juna i od oktobra do kraja decembra, pa ako se vaš datum venčanja nalazi u ovom periodu, razmislide o bidermajeru od božura.

Kale su otmene, glatke i najčešće bele, ali se mogu naći u crvenoj, ljubičastoj i narandžastoj boji. Ako je vaš autfit dostojanstven, sveden i elegantan, upotpunite ga bidermajerom od kala. One su idealne za venčanje na otvorenom i tokom leta, jer su veoma otporne na toplotu (bidermajer neće izgubiti svežinu tokom svadbenog veselja).

Orhideje su takođe veoma otmen izbor i one su toliko specifične, da im ne treba dodatni aranžman. Cvetaju tokom cele godine i simbolizuju plodnost, luksuz, lepotu i ljubav, pa su savršeno prikladne za bidermajer.

Lale su savršeno cveće za mlade koje vole da sve bude jednostavno, a istovremeno i fensi. Mogu se naći same ili u kombinaciji sa drugim cvećem u buketu, a najlepše kod lala je to što pružaju najveći izbor boja. Lale simbolizuju ljubav i strast, a različite boje nose različita značenja – bela lala predstavlja praštanje, purpurna je znak vernosti, crvena simbol savršene ljubavi…

Izvor fotografija: instagram.com/authanticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice