Želite da izgledate najbolje moguće na svom venčanju i da to bude ovekovečeno na fotografijama – imate haljinu, frizuru, šminku i fotografa, ali potrebno vam je i još nekoliko trikova, koje vam otkrivaju profesionalni fotografi na venčanjima.

Kada pozirate zajedno sa partnerom, okrenite se jedno prema drugom, a ne prema fotografu. Važno je da usmerite stopala jedno ka drugom, a telima se možete blago okrenuti ka fotografu, ili možete samo gledati u aparat. Na taj način će fotografija zabeležiti bliskost među vama.

Takođe, kada sami pozirate, nemojte stati frontalno, jer ćete tako izgledati krupnije i šire. Znajte da deo tela koji je najbliži objektivu izgleda najkrupnije, odnosno, čini se većim nego što jeste. Da biste zauzeli najbolju pozu, okrenite se pod malim uglom, za četvrtinu kruga, jednu nogu blago isturite napred i savijte je u kolenu – tako dobijate bočni profil i S liniju tela na fotografiji.

fotografije sa venčanja 1 e1582021120221 Dragoceni saveti kako da izgledaš fantastično na fotografijama sa venčanja

Koristite kosu, nakit i odeću kako biste izgledali što prirodnije pred objektivom. Pustite kosu da leprša oko lica, raširite haljinu kao da plešete ili kao da se klizate – ako imate dugi šlep, to će biti zaista efektno na fotografijama.

Bradu podignite lagano, što će vam izdužiti vrat i vizuelno skratiti nos – ali ako vam fotograf daje drugačija uputstva, poslušajte ga, jer on kroz objektiv vidi odnos svetlosti i senke, koji je ključan za dobru fotografiju.

Comments