Zapravo, to je više oživljavanje starog trenda i nekako je vintidž i romantično i simbolično – zaljubljeni mladenci odlaze (bukvalno, na točkovima) u novi život. Naravno, to ne mora da bude automobil u kome ćete se zaista nekuda odvesti, nego postavka za foto-seansu. Ukoliko mrzite da pozirate, uvek se osećate glupo kad vam neko kaže da se nasmešite i želite nešto spontano i drugačije od onog čega ste se nagledali – razmislite o točkovima.

Foto-seansa ume da učini da se osećate nespretno i glupavo i da se zapitate šta sa vama nije u redu – naročito kad vam fotograf daje instrukciju da samo stojite tu i izgledate zaljubljeno. Spontane fotografije su uvek najbolje, ali u poslednje vreme, mladenci žele da imaju profesionalne fotke za svoj svadbeni album, dok one spontane, nastale tokom venčanja i svadbenog veselja, ostavljaju za društvene mreže i neformalno komentarisanje sa prijateljima. Ali, režiranje fotografisanja može da vas unervozi – da li ste suviše ukočeni, da li treba da se osmehujete stidljivo i da oborite oči, ili da gledate u mladoženju, ili u objektiv?

Kako će vas te fotografije prikazati, zavisi od onoga što fotograf vidi i što veruje da vi želite i da će vam se dopasti. Pa, ukoliko hoćete da izbegnete da se osećate kao robot u venčanici i radije se ne biste baš suočavali sa objektivom, stojeći kao na nišanu, probajte da u režiju foto-seanse uključite automobil.

Comments