Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Mislili smo mi dugo da je ovo samo naš problem, kako smo zaostali i nekultivisani, pa se kod nas svekrve i snaje “čupaju za kosu”. A onda se pojavio holivudski blokbaster koji je predstavio svekrvu kao čudovište, poigravši se kovanicom mother-in-law (svekrva na engleskom) i stvorivši “Monster-in-law”. Džejn Fonda je u ovom filmu objasnila šta znači biti zla svekrva!

monster1 Zašto se snaje i svekrve (ne)vole

A da li sve mora da bude tako? Pa naravno da ne mora. Ukoliko bi ove dve, tradicionalno zaraćene strane, za trenutak spustile oružje i pokušale da hladne glave razmisle, sigurna sam da bi se tu izveli svakojaki zaključci. Snaja bi mogla da shvati da je dotična gospođa rodila njenog voljenog supruga, pa za početak, da joj na tome bude beskrajno zahvalna. Svekrva bi mogla da prihvati snaju kao još jednu ženu koja neizmerno voli njenog sina i pristaje da deli sa njim sve što život nosi. A to nisu uvek samo lepe stvari! Da ne pominjemo ulogu snaje kao majke njenih unučića. E to je nešto što svekrva treba da poštuje.

I eto, vrlo je jednostavno izgraditi dobar odnos, samo treba razmisliti o polaznim pretpostavkama. Ako ulazite u brak sa idejom da će vam svekrva zagorčati isti, jer je ona zla i pokvarena, onda će vam se sigurno to i desiti. S’ druge strane, ako zamišljate snaju kao ženu koja će odvojiti vašeg sina od vas, zato što je nevaspitana i bezosećajna, tako će i biti.

To je cela filozofija! I to vrlo važna, životna. Dobar odnos sa svekrvom, jednako skladan odnos sa suprugom. Jer, ne zaboravite, ako se vas dve svađate, direktno pogođena strana je on. Ako ga volite, nemojte onda to da mu radite!

Olivera Denčić

 

Editors choice