Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

1/2

Ne smete se trovati i ne smete ono što osećate da vam smeta, ili da ne možete. I to su jedini zdravorazumski saveti, koji ostavljaju individualnom stanju i osećanju najširi prostor.

Šta bi bilo trovanje? Pa, udisanje isparenja koja nastaju prilikom farbanja, recimo. Ali ako ste slikarka i koristite tehniku kojoj su potrebni razređivači, da li to znači da treba da prestanete da se bavite svojim poslom, zato što ste trudni? Zdrav razum kaže da oslušnete svoje telo. Ako vam se vrti u glavi, ili vam je muka i ne možete da podnesete taj opor hemijski miris, koji vam ranije nikad nije smetao, manite se razređivača. To je prilika da razradite neke druge slikarske tehnike koje ste zapostavili. Ako se normalno osećate, normalno se i ponašajte, prema farbanju, kao i prema svemu ostalom. Zatim, trovanje su i lekovi, čije dejstvo ne možete da ocenite mirisom, pa da ih odbacite zato što vam je muka. Preispitajte upotrebu svakog leka, čak i onog koji vam prepiše lekar. Pročitajte uputstvo, obratite pažnju na kontraindikacije i na to da li negde postoji crveni trouglić. Pronađite zamenu za lekove u prirodnoj apoteci. Osim ako ste na lekovima koji su važni za funkcionisanje vašeg organizma i koje plod prosto mora da podeli sa vama, jer je to uslov da oboje živite. U tom slučaju, trudnoća je ono što je rizično za vas, a ne lekovi. I ovde imate izbor zdravog razuma. Ako osećate snažan poriv, slušajte sebe, rizikujte.

Slika 12 Zašto bi trebalo da slušate ZDRAV RAZUM u trudnoći

Lekari smatraju da u trovanje spada i pušenje, alkohol i kafa. Ali. Individualno je zakon. Ne znate zašto vaš organizam reaguje ovako ili onako, ali nemate razloga da mu ne verujete. U drugoj trudnoći može da vam bude sasvim drugačije nego u prvoj. I dok sa prvim detetom niste mogli da podnesete pomisao na cigaretu, a da ne pozelenite, u drugoj ćete uživati u pušenju, kao nikad u životu. Žene će vam često poveriti da su za velikim zadovoljstvom u trudnoći pile pivo, koje im se nikada ranije nije sviđalo. Da li smete da se drogirate? Ne smete, zabranjeno je zakonom. Pa se ipak drogirate, ako želite. Međutim, svoje sklonosti i želje nemate prava da namećete detetu u svom stomaku. Droga menja hemiju organizma i spada u domen otrova (lekova) koji zahtevaju poseban oprez u trudnoći. Pošto sada svi tvrde da marihuana nije droga, ako volite da duvate, vaš osećaj će vam dati odgovor. Možda će vam biti muka, kao i sa cigaretama, a možda će vam baš prijati. Zdrav razum opet pomaže i podseća – niste sami, dakle ne samo umereno, nego dvostruko umerenije.

Editors choice