Neki roditelji su poslušali svoju decu i ostavljali ih same kod kuće, uz dogovor sa komšinicom ili nekom drugom odraslom osobom koja može da uklopi svoje obaveze tako da par puta svrati i proveri šta dete radi, da mu da da jede i javi vam kako se stvari odvijaju. Roditelji koji su imali terenski posao, uspevali su i sami da svrate jednom ili dva puta u toku dana, da obiđu dete.

Ovo je veliki rizik i svakako vam pada na pamet sve najgore što može da se dogodi samom detetu, ali ključ uspeha ovakve organizacije je poznavanje sopstvenog deteta. A deca koja se izrazito ne uklapaju u kolektiv obično umeju da se igraju sama, hoće i sama da uzmu da jedu ono što im ostavite i uopšte se ne plaše što su sama i ne osećaju se nelagodno. Možda vam deluje ludo da uopšte razmišljate o ovome, ali to jeste opcija.

Ako imate sreće, pa imate savršen baka servis i dete koje je zadovoljno u vrtiću, onda možete da kombinujete onako kako svima odgovara i blago vama i vašem detetu. A ako imate problem, onda razmislite, ali zaista pošteno i činjenično razmotrite ono što je najbolje za dete, a ne za vas.

dete Šta je bolje za dete – vrtić ili baka servis

Izvor fotografija: todaysparent.com

Aleksina Đorđević

Comments