Šta da radite? Srce vam se kida, ali možda nemate mogućnosti da za malog individualca koji se tako odlučno isključuje iz sveta koji mu smeta obezbedite adekvatno kućno čuvanje. Možda postoji mogućnost da ga čuvaju bake i deke, ali je to suviše opterećujuće za njih, možda su stari, narušenog zdravlja i nemaju nerava za malo dete i vi niste sigurni šta ćete zateći, ako ostavite dete se njima.

Šta je u tom slučaju bolje za dete? U suštini je možda bolje da ostane u poznatom okruženju gde se dobro oseća, iako se vi ne osećate dobro i sigurno sa tom odlukom. Vredi pokušati. Možda će dete biti gladno i nepresvučeno i provešće ceo dan u pidžami gledajući crtaće, ali neće biti nesrećno. Neadekvatna i nepotpuna usluga baka servisa u ovom slučaju je možda prihvatljivija opcija, nego siguran servis u vrtiću u kome se dete oseća kao kažnjeno i u zatvoru.

Uzmite u obzir to da dete istinski pati i odmerite dobro – da li će vas više gristi savest ako ste sigurni da ono provodi još jedan grozan i nesrećan dan u vrtiću, ili ostaje pod nesigurnim nadzorom bake, kojoj je samo prisustvo malog deteta opterećujuće.

vrtic1 Šta je bolje za dete – vrtić ili baka servis
Comments