Kakvo venčanje bi trebalo da imaš sudeći po tvom horoskopskom znaku?

Kako se menjao izgled vereničkog prstenja kroz vreme (VIDEO)

Jesenje venčanje u bojama prirode

Bridal Fashion Week: Aksesoari koje ćeš želeti da nosiš i to ne samo na venčanju

Kako da ukrasiš kosu na drugačiji način

Praktični saveti za svaku nevestu: Šta treba da uradiš pre nego što obučeš venčanicu?

Diskretne i romantične: Najlepše tetovaže za parove u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled!

Vereništvo na društvenim mrežama: Šta ne treba da objavljuješ?

Budi drugačija, obuci za svadbu – odelo

Stvari koje želiš da zna tvoja (buduća) ćerka

1/2

Zdrav razum kaže da nema razloga da trudnica ne uživa u odmoru na moru, plivanju i sunčanju, ako je zdrava i sa trudnoćom je sve u redu. Ipak, potrebno je dodatno povesti računa o nekim bitnim sitnicama, kao što je temperatura vode, korišćenje krema za sunčanje koje su namenjene deci, ili onih posebno namenjenih trudnicama, oblačenju suvog kupaćeg kostima nakon kupanja, načinu putovanja…

Pre svega, normalan tok trudnoće znači da trudnica nema povišen pritisak, dijabetes, probleme sa štitnom žlezdom, bolesti bubrega ili srca i ako se ne sumnja da posteljica leži suviše nisko i da postoji mogućnost prevremenog porođaja. Dakle, kad je sve u redu, prvo pitanje je način putovanja i destinacija – dugo putovanje u sedećem položaju za svakoga je naporno, a trudnica trpi dodatni pritisak na bešiku i potrebne su joj česte pauze, istezanje, osvežavanje – i mogućnost da se ispruži i odmori leđa. Birajte bliže destinacije i što udobniji način putovanja, predlažu stručnjaci.

Kad ste već na moru, možete da uživate u plivanju, jer to je odlična i prijatna vežba za trudnice, jedino što treba voditi računa da voda nije suviše topla ili suviše hladna. Kada su u pitanju preparati za sunčanje, savet je da se koriste oni za bebe i decu, ili posebno atestirani za trudnice. Naravno da je potrebno oprezno izlaganje suncu i da treba poštovati pravilo – pre 11 sati i posle 16 časova. Vreme kada sunce najjače peče treba provesti u hladovini, ili ga iskoristiti za dnevni odmor. Takođe je jako važno unošenje dovoljnih količina tečnosti, a to je u vreme letnjih vrućina i tri do četiri litara dnevno, uz užine od svežeg voća, na svakih par sati.

Editors choice