Instagram trendovi za prolećna venčanja

Uvrnute stvari o kojima nemaš prilike da razgovaraš – dok ne dobiješ decu

Zašto je venčanica bela?

Kokteli koji će oduševiti tvoje goste (RECEPTI)

Ove fotografije učiniće da poveruješ u ljubav

Budi drugačija i nosi “crop top” venčanicu

Kako da uvrstiš picu u jelovnik za svoje venčanje

Pet tipova žena kod planiranja venčanja

Neobjavljene fotografije princeze Dajane sa kraljevskog venčanja

Predbračna obećanja – sebi i njemu

1/2

Zdrav razum kaže da nema razloga da trudnica ne uživa u odmoru na moru, plivanju i sunčanju, ako je zdrava i sa trudnoćom je sve u redu. Ipak, potrebno je dodatno povesti računa o nekim bitnim sitnicama, kao što je temperatura vode, korišćenje krema za sunčanje koje su namenjene deci, ili onih posebno namenjenih trudnicama, oblačenju suvog kupaćeg kostima nakon kupanja, načinu putovanja…

Pre svega, normalan tok trudnoće znači da trudnica nema povišen pritisak, dijabetes, probleme sa štitnom žlezdom, bolesti bubrega ili srca i ako se ne sumnja da posteljica leži suviše nisko i da postoji mogućnost prevremenog porođaja. Dakle, kad je sve u redu, prvo pitanje je način putovanja i destinacija – dugo putovanje u sedećem položaju za svakoga je naporno, a trudnica trpi dodatni pritisak na bešiku i potrebne su joj česte pauze, istezanje, osvežavanje – i mogućnost da se ispruži i odmori leđa. Birajte bliže destinacije i što udobniji način putovanja, predlažu stručnjaci.

Kad ste već na moru, možete da uživate u plivanju, jer to je odlična i prijatna vežba za trudnice, jedino što treba voditi računa da voda nije suviše topla ili suviše hladna. Kada su u pitanju preparati za sunčanje, savet je da se koriste oni za bebe i decu, ili posebno atestirani za trudnice. Naravno da je potrebno oprezno izlaganje suncu i da treba poštovati pravilo – pre 11 sati i posle 16 časova. Vreme kada sunce najjače peče treba provesti u hladovini, ili ga iskoristiti za dnevni odmor. Takođe je jako važno unošenje dovoljnih količina tečnosti, a to je u vreme letnjih vrućina i tri do četiri litara dnevno, uz užine od svežeg voća, na svakih par sati.

Editors choice