Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Kad dođe dete, par postaje porodica. Zdravi odnosi među roditeljima uspostavljaju prirodnu koaliciju u korist odnosa i za dobrobit deteta, kažu psiholozi. Međutim, česta slika je koalicija majke i dece, koja oca isključuje. Nekad je to stanje prividno, jer je majci potrebno da sa decom ima odnos poverenja, a sav autoritet prepušta ocu. U tom slučaju, ona posreduje između dece i oca, održavajući taj autoritet, a to znači da se deca plaše oca i sve lične doživljaje od njega kriju, poveravajući se majci, koja pomaže da se tajne sačuvaju. U svakom trenutku ona može da posegne za očevim autoritetom i zapreti deci kako će reći ocu. Na taj način, ona manipuliše celom porodicom, obezbeđujući sebi vladavinu iz senke, nanoseći deci štetu koja će svoje razorno dejstvo pokazati u njihovim budućim emotivnim i porodičnim odnosima.

family portrait ideas Treći u paru (2. deo)

Porodica na okupu

Postoje i prave majka – dete koalicije, koje isključuju oca na ponižavajući način. Nekad je razlog strah od oca alkoholičara i/ili nasilnika, pa se majka udružuje sa detetom kako bi ga zaštitila dok dovoljno ne poraste da joj pruži podršku, naročito ako je sin u pitanju. Kad dovoljno odraste biće prinuđen da se suprotstavi ocu otvoreno, braneći majku.

Kada je razlog majčino potpuno zanemarivanje partnera i okretanje detetu, kao jedinom što vredi u tom braku, to je možda najotrovnija i najštetnija koalicija, iako je lišena svesne manipulacije ili nužne odbrane od nasilja. Dete raste prezirući oca, prinuđeno da utamniči i unakazi svoju ljubav prema njemu, da ne bi izdalo majku. Ono postaje majčin partner umesto partnera i utemeljuje svoje buduće probleme u vezama, emotivna ograničenja i nemogućnosti.

Strašne su majke.

Prvi deo teksta pročitajte ovde.

 

Aleksina Đorđević

Editors choice