Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

U tu zabunu nas dovode naša shvatanja partnerske ljubavi. Ako ne možemo sve što nam treba da pronađemo u jendom partneru, obično odlazimo u dve vrste ekstrema – mislimo da nešto nije u redu sa nama, jer imamo sve što mnogi drugi nemaju, a nismo zadovoljni, ili krivicu pripisujemo partneru. Pokušavamo da odbacimo svoje sumnje, da potisnemo svoje potrebe, da se žrtvujemo za brak i porodicu i jedino u čemu uspevamo je da budemo sve dublje uvučeni u vrtlog nezadovoljstva i osećanja da smo poremećeni, ili uskraćeni, čak prevareni. Kao da partner nije onaj koga smo odabrali, kad smo verovali da će ispuniti sve naše potrebe i da ćemo pored njega pronaći svo zadovoljstvo u zajedništvu i ljubavi.

Međutim, mi samo nismo poznavali sebe kad smo birali partnera, nismo imali dovoljno iskustva u partnerskim odnosima, nismo otkrili svoje sklonosti, nismo shvatili šta je za nas normalno, dobro i radosno, pa smo se rukovodili onim što bi svakome trebalo da bude dovoljno – da ima nekog koga voli i ko mu uzvraća i na koga može da se osloni.

Šta znaju svingeri što ostali parovi ne znaju1 Šta znaju svingeri, što ostali parovi ne znaju

Mnogo svesti, hrabrosti i poštenja je potrebno da spoznamo sebe, kao i da povedemo razgovor sa partnerom i predložimo razmatranje nekih opcija koje su nam pale na pamet. Ali dubina odnosa i stabilnost partnerstva se ogledaju u tome što možemo da poverimo partneru ono o čemu razmišljamo i što nas uznemirava i da zajedno potražimo rešenja. Bez straha da ćemo biti osuđeni i odbačeni.

U tom smislu, svingeri znaju o poštenju, iskrenosti i poverenju mnogo više, nego ostali parovi.

Aleksina Đorđević

Editors choice