Najvažniji rituali koji se tiču venčanja

Mobilni telefon ukazuje na to da li vam je brak skladan

Malo venčanje – veći manevarski prostor

Iz riznice bračnog iskustva: Saveti slobodnima

Dekoracija i opremanje sale za venčanje – po Feng Šui principima

Pripreme za venčanje: Kako da držiš dijetu

Šta je to predbračni ugovor i zašto ti je možda potreban

Mladin neseser: Sve što će ti možda trebati

Pravila stajlinga za mlade koja slobodno smeš da prekršiš

Nesvakidašnje ideje za bidermajer

Birajući istinu, birajući svest, rizikujemo. Jer tu ne rade instrumenti i alat koji poznajemo i kojim svi barataju. Biramo da se oslanjamo na svoju intuiciju, često nasuprot svemu što društvo vrednuje, ili čak i onome što deluje logično i zdravorazumski. Biramo da poštujemo svoju decu, da ne pretpostavljamo da su oni “prazne table” po kojima smo dužni da ispisujemo afirmativne rečenice, već da u sebi već nose ono što jesu i da smo mi tu samo da im pomognemo da to prepoznaju i realizuju. Da li se nama sviđa to što naša deca jesu – u svim aspektima? Sigurno ne. I isto tako treba da budemo sigurni da to uopšte nije važno. Važno je da ih poznajemo, prihvatamo i volimo i sa onim osobinama i slabostima koje su nasledili od ovih i onih (najgorih) članova porodice, jer im tako omogućavamo da poznaju, prihvataju i vole sebe, odnosno, da ispune prvi, glavni i ultimativni ljubavni uslov – onaj ko ne voli sebe, nije sposoban za bezuslovnu ljubav.

Naravno, dosezanje bezuslovne ljubavi, odnosno, upoznavanje i prihvatanje sebe, proces je i životni zadatak, koga se ponekad poduhvatamo tek u zrelom dobu, nastojeći da retroaktivno shvatimo i oprostimo sebi svoje zablude, pogrešne izbore i katastrofalne greške.

Ali mi možemo da olakšamo našoj deci, birajući svest, istinu, neposrednost i rizikujući da se uopšte ne bavimo vaspitanjem.

Taj izbor nam omogućava da se jedino bavimo ljubavlju.

deca 1 Svesno roditeljstvo: Da li volite svoje dete onakvo kakvo je?

Izvor fotografija: unsplash.com

Aleksina Đorđević

Editors choice