Zašto treba da se udaš bar tri puta

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

#weddinginspo: Najlepše venčanice sa Bridal Fashion Week-a

Kako da proslavite godišnjicu braka

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Birajući istinu, birajući svest, rizikujemo. Jer tu ne rade instrumenti i alat koji poznajemo i kojim svi barataju. Biramo da se oslanjamo na svoju intuiciju, često nasuprot svemu što društvo vrednuje, ili čak i onome što deluje logično i zdravorazumski. Biramo da poštujemo svoju decu, da ne pretpostavljamo da su oni “prazne table” po kojima smo dužni da ispisujemo afirmativne rečenice, već da u sebi već nose ono što jesu i da smo mi tu samo da im pomognemo da to prepoznaju i realizuju. Da li se nama sviđa to što naša deca jesu – u svim aspektima? Sigurno ne. I isto tako treba da budemo sigurni da to uopšte nije važno. Važno je da ih poznajemo, prihvatamo i volimo i sa onim osobinama i slabostima koje su nasledili od ovih i onih (najgorih) članova porodice, jer im tako omogućavamo da poznaju, prihvataju i vole sebe, odnosno, da ispune prvi, glavni i ultimativni ljubavni uslov – onaj ko ne voli sebe, nije sposoban za bezuslovnu ljubav.

Naravno, dosezanje bezuslovne ljubavi, odnosno, upoznavanje i prihvatanje sebe, proces je i životni zadatak, koga se ponekad poduhvatamo tek u zrelom dobu, nastojeći da retroaktivno shvatimo i oprostimo sebi svoje zablude, pogrešne izbore i katastrofalne greške.

Ali mi možemo da olakšamo našoj deci, birajući svest, istinu, neposrednost i rizikujući da se uopšte ne bavimo vaspitanjem.

Taj izbor nam omogućava da se jedino bavimo ljubavlju.

deca 1 Svesno roditeljstvo: Da li volite svoje dete onakvo kakvo je?

Izvor fotografija: unsplash.com

Aleksina Đorđević

Editors choice