Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Najvažniji trendovi venčanica u 2020.

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Životne promene

Zato i stupate u brak, da biste promenili svoj život, da biste se udržili sa partnerom, da biste zajedno išli kroz život – kad kažete DA svom partneru, rekli ste DA promenama. Prihvatajte stvari onako kako dolaze, pokušajte da svoja očekivanja držite u granicama realnosti i zdravog razuma, shvatite da se i partner suočava sa promenama i da im se možda opire (svesno ili nesvesno) – razgovarajte, podelite svoje strahove.

Da li će vam brak uništiti karijeru

Možda. Kad vam govore o tome da brak zahteva žrtve, da se roditelji žrtvuju zbog dece, da se žene žrtvuju zbog muževa – ne kažu vam šta to znači. A to obično znači da nećete ostvariti neke svoje snove, jer ćete imati suviše posla oko pružanja podrške deci i partneru, dok pokušavaju da ostvare svoje snove. Savremenim ženama je potrebna sva moguća logistika, ako nameravaju da grade karijeru i da istovremeno održe brak i podignu decu. Obezbedite sebi tu pomoć – babe i dede, dadilje, vrtići, kućne pomoćnice, pomoć prijateljica, udruživanje sa majkama koje su u istoj poziciji. Ne možete same, a često nije dovoljno što je partner maksimalno na raspolaganju, oboma vam treba pomoć, da biste mogli i da se odmorite i da se bavite malo i svojim odnosom.

I šta ako ne uspete

Iskustvo bračnog života je dragoceno, čak i ako se taj brak iz bilo kojih razloga okonča. To je sve što mudrost može da vam ponudi, a to je mnogo više nego što shvatate, dok tu mudrost i sami ne steknete – iskustvom. Imajte vere u sebe, u svoju sposobnost razvoja i sticanja mudrosti.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice