Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Kako da izbegneš anksioznost na dan venčanja

Iznenađujući trendovi za venčanja u ovoj godini

Beskompromisno venčanje – ko će sve da se uvredi

Najčešće greške koje mlade prave pri izboru šminke i frizure

Instagram trendovi za prolećna venčanja

Uvrnute stvari o kojima nemaš prilike da razgovaraš – dok ne dobiješ decu

1/3

Dobar brak zahteva da se oba bračna partnera ponašaju kao odrasle, odgovorne osobe. Ali kad se jedan naljuti i oseti uvređeno, teško je održati nivo i sitne pakosti, durenje i pasivno agresivno ponašanje su ponekad način na koji partner izražava svoju ljutnju i frustraciju. Evo nekih taktika jačih polovina – muževa koji su bili dovoljno hrabri (i vrlo duhoviti) da podele svoje slabosti sa nama. A naročito je pohvalno što su ih svesni.

“Dohvatim neku knjigu i počnem da čitam i toliko sam obuzet time, da me ništa drugo ne zanima. I znate šta, ona radi to isto. Jeste da oboje volimo da čitamo, ali često se knjigom ispred lica branimo jedno od drugog, odnosno, stavljamo jedno drugom do znanja da smo ljuti, da nismo dostupni i da očekujemo da onaj drugi napravi prvi potez, da se izvini i primi kritiku. Šta da vam kažem, stvarno mnogo čitamo!”

“Kad me žena izluđuje, ja naprasno ogluvim. Uopšte ne čujem šta mi priča i šta traži od mene. Ali zato i dalje odlično čujem tajmer na mikrotalasnoj. Zar da dozvolim da savršeno odmrznuto jelo trpi zbog naših gluposti?”

Editors choice