Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

 

Razvedeni roditelji se brinu kako će razvod uticati na decu. Staraju se da čine ono što je za decu najbolje. Ako su iole normalni. I obično jezivo greše. Komplikovanost rasturene porodice koja živi u iluzornoj zajednici, nadilazi moć dečijeg rasuđivnja. Ali najčešće nadilazi i roditeljsku moć rasuđivanja. Tako se oni ponekad dogovore da se prave kao da je sve u redu i da dete ne opterećuju svojim odnosima. Plemenita odluka. Naizgled. Dete sve oseća, a ništa ne razume. I jasno mu je da neće dobiti objašnjenje, čak i ako se usudi da pita. I onda ćuti i uči potiskivanje osećanja i laganje sebe, direktnim putem, na primeru plemenitih roditelja. Zatim, koliko je njihov motiv za dobrobit deteta istinit? Samo delimično. Istina je da oni nemaju snage, hrabrosti, pameti i načina da se suoče sa situacijom i da o njoj otvoreno govore. Kad bi mogli da objasne sebi, mogli bi i detetu. To uopšte nije teško. Samo je bolno.

U drugoj najčešćoj varijanti, roditelji su u otvorenom ratu, u dva suprotna tabora i vrbuju decu na sve načine. Obično ih majka pridobije, a otac je zlikovac, o kome stalno slušaju sve najgore. A on kao da se trudi iz petnih žila da potvrdi njihove optužbe. Ovde je mržnja na otvorenom, ali deca u dubini duše znaju da ne bi trebalo da mrze svog roditelja i kidaju se, uvučena u rat. Kao taoci i kao žrtve.

Kao što dobrobit dece nije razlog, nego izgovor, zbog koga roditelji ostaju u lošem braku, punom neprijateljstva, loše energije, prikrivenog naboja i stalnog stresa, tako je izgovor i za najgore scenarije razvoda.

Razumni ljudi teže da završe teške stvari i da dostignu kvalitet života koji nisu imali u braku. Oni to, pre ili kasnije, i uspevaju.
Sve drugo je, jednostavno, nerazumno.

Aleksina Đorđević

Editors choice