Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Najvažniji trendovi venčanica u 2020.

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

1/2

Parovi se venčavaju iz istog razloga – zbog ljubavi i zasnivanja porodice. A razvode se zbog mnogih nepremostivih razlika. Da bi povratili sopstveno dostojanstvo i slobodu. Da bi izlečili povređen ponos. Razvode se i onda kada zajedništvo nije potrošeno i kada je razvod samo nastavak ratnih igara među partnerima. Inat, bes, pakost, slabost, glupost, zbunjenost, osećanja su koja prate takve razvode. I ostaju prisutna. Naboj u vezi koja više ne bi trebalo da bude veza. Lako je poništiti ono što piše na papiru. Teže je sa mutnim ljudskim motivima, povređenostima i osvetama.

Najbesmisleniji, najgori, najteži i najbedniji su razvodi u kojima bivši partneri ostaju da žive pod istim krovim, iz raznih razloga. Raznih izgovora. Koji god bili i koliko god u njih razvedeni partneri verovali, ili ih se tvrdoglavo držali, istina je da ovakav aranžman jede život i zdravlje. U malim, bolnim, nesažvakanim zalogajima.

Sklapanje bračne zajednice je visoko na listi stresa. Razvod takođe.

Razvod partnera koji ostaju da žive pod istim krovom, sabira ova dva stresa. I množi ih. Sa brojem članova rasturene porodice u kvazi zajedništvu.

Istina je da su stav i stanje duha važniji od trenutne životne situacije. Ali samo ukoliko udruženi rade na prevazilaženju situacije.
Teško će iko zadržati ili steći unutrašnji mir i okončanje bračne zajednice doživeti kao priliku za novi početak, kad nastavite da svakog dana viđate bivšeg. I više od toga. Energija sukoba ostaje u prostoru koji i dalje dele.

Razvod donosi neke promene u odnosu među partnerima – obično nema više seksa, i niko nikog ne pita gde ide. Ali gotovo sve ostalo uobičajeno u zajedničkom životu, ostaje isto. Ona isto skuplja sav veš za pranje i kuva za celu porodicu, on isto izbegava obaveze koje je izbegavao i ranije. Razlozi za sukobe i svađe ostaju. Novac je, kao i u braku jedna od najvećih stavki. Sledeća je vaspitanje dece.

gallo divorce 1 Razvedeni pod istim krovom

 

Editors choice