Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

1/2

Parovi se venčavaju iz istog razloga – zbog ljubavi i zasnivanja porodice. A razvode se zbog mnogih nepremostivih razlika. Da bi povratili sopstveno dostojanstvo i slobodu. Da bi izlečili povređen ponos. Razvode se i onda kada zajedništvo nije potrošeno i kada je razvod samo nastavak ratnih igara među partnerima. Inat, bes, pakost, slabost, glupost, zbunjenost, osećanja su koja prate takve razvode. I ostaju prisutna. Naboj u vezi koja više ne bi trebalo da bude veza. Lako je poništiti ono što piše na papiru. Teže je sa mutnim ljudskim motivima, povređenostima i osvetama.

Najbesmisleniji, najgori, najteži i najbedniji su razvodi u kojima bivši partneri ostaju da žive pod istim krovim, iz raznih razloga. Raznih izgovora. Koji god bili i koliko god u njih razvedeni partneri verovali, ili ih se tvrdoglavo držali, istina je da ovakav aranžman jede život i zdravlje. U malim, bolnim, nesažvakanim zalogajima.

Sklapanje bračne zajednice je visoko na listi stresa. Razvod takođe.

Razvod partnera koji ostaju da žive pod istim krovom, sabira ova dva stresa. I množi ih. Sa brojem članova rasturene porodice u kvazi zajedništvu.

Istina je da su stav i stanje duha važniji od trenutne životne situacije. Ali samo ukoliko udruženi rade na prevazilaženju situacije.
Teško će iko zadržati ili steći unutrašnji mir i okončanje bračne zajednice doživeti kao priliku za novi početak, kad nastavite da svakog dana viđate bivšeg. I više od toga. Energija sukoba ostaje u prostoru koji i dalje dele.

Razvod donosi neke promene u odnosu među partnerima – obično nema više seksa, i niko nikog ne pita gde ide. Ali gotovo sve ostalo uobičajeno u zajedničkom životu, ostaje isto. Ona isto skuplja sav veš za pranje i kuva za celu porodicu, on isto izbegava obaveze koje je izbegavao i ranije. Razlozi za sukobe i svađe ostaju. Novac je, kao i u braku jedna od najvećih stavki. Sledeća je vaspitanje dece.

gallo divorce 1 Razvedeni pod istim krovom

 

Editors choice