Obećavam da neću očekivati da me kompletiraš – voleću sebe, kao što volim tebe i neću očekivati da preuzmeš na sebe smisao mog života. Zajedništvo može da uspe i samo između dva kompletna bića, koja nisu jedno drugom centar sveta, ali jesu utočište, savet i podrška.

Obećavam da ću poštovati tvoju privatnost – neću narušavati tvoju privatnost i imaću poverenja u tebe, neću te kontrolisati i uhoditi. Nikada, nikada, nikada, partneri ne smeju jedno drugom da otvaraju pisma, da proveravaju poruke u telefonima i zahtevaju lozinku društvene mreže. Ako partner nešto krije od vas, sakriće bez obzira na vašu sumnju i redovne inspekcije. Poštovanje privatnosti je izraz poverenja, a poverenje mnogo više obavezuje, nego sumnja.

par Predbračna obećanja – sebi i njemu

Obećavam da te neću osuđivati – uvek ću nastojati da te razumem, srcem i umom i meni ćeš moći sve da kažeš. Na duge staze, prijateljstvo u vezi je najvažnije.

Obećavam da ću uvek birati ljubav – čak i u trenucima kada izgleda da taj izbor nije u ponudi.

Povremeno se treba podsetiti svojih obećanja, naročito u teškim trenucima i mučnim periodima. I treba ih se držati, jer ono što ste obećali partneru, obećali ste i sebi. I naravno, on je to isto dužan da obeća sebi i vama.

 

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramu, Facebooku, Twitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvori fotografija: lifehack.org, e2ua.com, rd.com

Aleksina Đorđević

 

 

 

 

 

 

Comments