Instagram trendovi za prolećna venčanja

Uvrnute stvari o kojima nemaš prilike da razgovaraš – dok ne dobiješ decu

Zašto je venčanica bela?

Kokteli koji će oduševiti tvoje goste (RECEPTI)

Ove fotografije učiniće da poveruješ u ljubav

Budi drugačija i nosi “crop top” venčanicu

Kako da uvrstiš picu u jelovnik za svoje venčanje

Pet tipova žena kod planiranja venčanja

Neobjavljene fotografije princeze Dajane sa kraljevskog venčanja

Predbračna obećanja – sebi i njemu

1/3

Postoji i to – depresija koja zahvata mlade parove ubrzo posle venčanja (i medenog meseca), u poslednje vreme sve češće. Postsvadbena depresija pogađa otprilike svaki deseti par novopečenih supružnika, a psiholozi kažu da je uzrok u nerealnim bračnim očekivanjima.

Ako par nije pre braka živeo zajedno, normalno je da će se sresti sa rušenjem iluzija o tome kako je zajednički život divan – kao što se posle prestanka zaljubljenosti suočava sa činjenicom da je ljubavni odnos nešto sasvim drugačije od onog što se dešava na početku. Ukoliko se dvoje odluči na brak u tom periodu, dok zaljubljenost još traje, njihovo suočavanje sa realnošću biće još oštrije i surovije. Može se desiti da shvate da su vezali živote sa osobom koja im je potpuno strana, koju ne razumeju i prema kojoj su ravnodušni onda kad ih ne nervira. Ali to otrežnjenje nije isto što i mračno i depresivno raspoloženje koje nastaje u braku, kad se pokaže da zajednički život nije ono što ste zamišljali.

Verovali ste da će vam ulazak u brak otvoriti nove vidike, da će uneti nešto posebno u vaš odnos i da će neke stvari koje su vam smetale prosto nestati. Možda ste očekivali da će se partner promeniti, da će izgubiti neke navike koje ni ranije niste odobravali, a koje – smatrate – ne bi trebalo ni on sam sebi da ih odobrava, jer je sada oženjen i valjda to automatski znači da se uozbiljio. Možda je i on imao slična očekivanja kada su neke vaše navike i ponašanja u pitanju i – eto razloga da se oboje osećate razočarano, promašeno, udaljeno. Ali sad ste tu gde ste i ne bi trebalo da odustajete tako brzo.

Možda da pokušate sa pronalaženjem kompromisa? Ali da bi se postigli kompromisi, potrebno je da se otvoreno razgovara i da se pregovara.

Editors choice