Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/3

Postoji i to – depresija koja zahvata mlade parove ubrzo posle venčanja (i medenog meseca), u poslednje vreme sve češće. Postsvadbena depresija pogađa otprilike svaki deseti par novopečenih supružnika, a psiholozi kažu da je uzrok u nerealnim bračnim očekivanjima.

Ako par nije pre braka živeo zajedno, normalno je da će se sresti sa rušenjem iluzija o tome kako je zajednički život divan – kao što se posle prestanka zaljubljenosti suočava sa činjenicom da je ljubavni odnos nešto sasvim drugačije od onog što se dešava na početku. Ukoliko se dvoje odluči na brak u tom periodu, dok zaljubljenost još traje, njihovo suočavanje sa realnošću biće još oštrije i surovije. Može se desiti da shvate da su vezali živote sa osobom koja im je potpuno strana, koju ne razumeju i prema kojoj su ravnodušni onda kad ih ne nervira. Ali to otrežnjenje nije isto što i mračno i depresivno raspoloženje koje nastaje u braku, kad se pokaže da zajednički život nije ono što ste zamišljali.

Verovali ste da će vam ulazak u brak otvoriti nove vidike, da će uneti nešto posebno u vaš odnos i da će neke stvari koje su vam smetale prosto nestati. Možda ste očekivali da će se partner promeniti, da će izgubiti neke navike koje ni ranije niste odobravali, a koje – smatrate – ne bi trebalo ni on sam sebi da ih odobrava, jer je sada oženjen i valjda to automatski znači da se uozbiljio. Možda je i on imao slična očekivanja kada su neke vaše navike i ponašanja u pitanju i – eto razloga da se oboje osećate razočarano, promašeno, udaljeno. Ali sad ste tu gde ste i ne bi trebalo da odustajete tako brzo.

Možda da pokušate sa pronalaženjem kompromisa? Ali da bi se postigli kompromisi, potrebno je da se otvoreno razgovara i da se pregovara.

Editors choice