Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/2

Zajedno ste već neko vreme, volite se i vidite sebe zajedno i za narednih pet i deset i dvadeset godina – želite da delite život i oboje ste sigurni da ste jedno sa drugim srećniji i sigurniji. I verujete da ćete uspeti, bolje nego svi oni koji nisu uspeli. Odlično, samo napred, tako i treba! Ali znajte da niko ne ulazi u brak ne verujući da će mu uspeti, razmišljajući o problemima koji mogu da skrše zajedništvo i uzimajući u obzir razne sitne (i krupne) stvari koje su razorile mnoge brakove za koje znaju. Kad bismo više razmišljali, možda bismo imali realnija očekivanja, ili bismo naučili da bolje rešavamo probleme (i da se ne iznenađujemo kad se pojave). Ovo su neke sitne (i krupne) stvari, sa kojima je potrebno da budete načisto, pre svega svako sa sobom, a zatim i jedno sa drugim, pre nego što se zvanično obavežete.

Pitanje dece

Možda su za vas deca još uvek apstraktan pojam, ili su to barem za jednog od vas dvoje. Potrebno je da budete sigurni da oboje želite decu, jer je rađanje i odgajanje dece najveći izazov za brak – mnogi brakovi propadnu baš zato što deca nisu oboma na prvom mestu, ili svu ljubav preusmere na decu i zapostave jedno drugo. Mnogi koji pokušavaju da ostanu zajedno zbog dece, na kraju odustanu, shvativši da je za decu bolje da odrastaju uz jednog roditelja, nego u nestabilnoj atmosferi svađe, nerazumevanja, povređivanja i nepoštovanja. Kad jednom postanete roditelj, to ste zatim do kraja svog života, a ako uspete da uskladite roditeljske uloge i da održite brak, onda ste pravi pobednici i šampioni – razvodi su sve češća pojava u savremenom društvu, pa je time veći i izuzetniji uspeh očuvati brak i stvoriti stabilnu porodicu.

Pitanje finansija i računa

Važno je da definišete finansijsku situaciju – da li ćete imati zajednički račun u banci, ili ćete imati zajedničku “kućnu kasu” ili ćete podeliti plaćanje računa, nabavku hrane i sve ostalo. Najbolje je da jedno od vas dvoje preuzme račune i troškove i da bude “računovođa” u braku – onaj kome to više leži, ko je ekonomičniji i organizovaniji u raspodeli novca. Možda ćete pronaći neki sopstveni način i model, jedino je važno da ga pronađete i da se dogovorite u samom startu.

Pitanje zajedničkih vrednosti

Da li se vaša veza zasniva na strastvenoj fizičkoj privlačnosti, ili imate šta da podelite i u drugim aspektima odnosa? Na duže staze, najvažnije su zajedničke vrednosti, podrška i razumevanje. Da li ste spremni na to da nećete uvek imati intenzivan seksualni život i da će vam se odnos menjati, pa je potrebno da možete da budete prijatelji?

Editors choice