Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

1/2

Zajedno ste već neko vreme, volite se i vidite sebe zajedno i za narednih pet i deset i dvadeset godina – želite da delite život i oboje ste sigurni da ste jedno sa drugim srećniji i sigurniji. I verujete da ćete uspeti, bolje nego svi oni koji nisu uspeli. Odlično, samo napred, tako i treba! Ali znajte da niko ne ulazi u brak ne verujući da će mu uspeti, razmišljajući o problemima koji mogu da skrše zajedništvo i uzimajući u obzir razne sitne (i krupne) stvari koje su razorile mnoge brakove za koje znaju. Kad bismo više razmišljali, možda bismo imali realnija očekivanja, ili bismo naučili da bolje rešavamo probleme (i da se ne iznenađujemo kad se pojave). Ovo su neke sitne (i krupne) stvari, sa kojima je potrebno da budete načisto, pre svega svako sa sobom, a zatim i jedno sa drugim, pre nego što se zvanično obavežete.

Pitanje dece

Možda su za vas deca još uvek apstraktan pojam, ili su to barem za jednog od vas dvoje. Potrebno je da budete sigurni da oboje želite decu, jer je rađanje i odgajanje dece najveći izazov za brak – mnogi brakovi propadnu baš zato što deca nisu oboma na prvom mestu, ili svu ljubav preusmere na decu i zapostave jedno drugo. Mnogi koji pokušavaju da ostanu zajedno zbog dece, na kraju odustanu, shvativši da je za decu bolje da odrastaju uz jednog roditelja, nego u nestabilnoj atmosferi svađe, nerazumevanja, povređivanja i nepoštovanja. Kad jednom postanete roditelj, to ste zatim do kraja svog života, a ako uspete da uskladite roditeljske uloge i da održite brak, onda ste pravi pobednici i šampioni – razvodi su sve češća pojava u savremenom društvu, pa je time veći i izuzetniji uspeh očuvati brak i stvoriti stabilnu porodicu.

Pitanje finansija i računa

Važno je da definišete finansijsku situaciju – da li ćete imati zajednički račun u banci, ili ćete imati zajedničku “kućnu kasu” ili ćete podeliti plaćanje računa, nabavku hrane i sve ostalo. Najbolje je da jedno od vas dvoje preuzme račune i troškove i da bude “računovođa” u braku – onaj kome to više leži, ko je ekonomičniji i organizovaniji u raspodeli novca. Možda ćete pronaći neki sopstveni način i model, jedino je važno da ga pronađete i da se dogovorite u samom startu.

Pitanje zajedničkih vrednosti

Da li se vaša veza zasniva na strastvenoj fizičkoj privlačnosti, ili imate šta da podelite i u drugim aspektima odnosa? Na duže staze, najvažnije su zajedničke vrednosti, podrška i razumevanje. Da li ste spremni na to da nećete uvek imati intenzivan seksualni život i da će vam se odnos menjati, pa je potrebno da možete da budete prijatelji?

Editors choice