Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Shvatanje suštine ljubavi

U retkim trenucima mira i harmonije osećaš jače neko ikada da je ljubav organska. Da je tvoje dete deo tebe, na svaki način. I da je to ista ona ljubav koja te povezuje sa svima koje osećaš kao svoje rođene. Nema ničega što ljubav nije spremna da učini, onako kako je to potrebno onome koga voliš.

Razlikovanje teorije i prakse

Mislila si kako ćeš biti dosledna, kako ćeš poštovati sve praktične i zdrave savete iz knjiga i kako ćeš vaspitavati svoje dete čim se rodi. Određivanjem vremena za obroke, spavanje, kupanje, stvorićeš strukturu i osnovu na kojoj ćeš graditi ličnost svog deteta. Ali onda shvataš da je tvoje dete već ličnost i da jedino možeš da ga upoznaješ i razvijaš razumevanje i daš mu sve što mu treba, bez ograničavanja. I ako ne pošašaviš pobeđena u pokušajima da savladaš ispoljavanje te neverovatne životne snage kojom dete zahteva svu tvoju pažnju, celo tvoje srce i najveći deo tvog zdravog razuma, otkrivaš da tvom detetu najviše prija da spava na sisi i nosiš ga svuda sa sobom, kao neka plemenska žena, jer ga tvoja telesna blizina umiruje i teši. I ne stavljaš ga u krevetac, jer je propalo svih 850 pokušaja da ga navikneš da spava samo. Zbogom lepe i pametne teorije, praksa je ono što te nauči ko je tvoje dete i kako da mu budeš majka.

majka i beba Pet izazova da upoznaš sebe kroz majčinstvo

Proširivanje granica tolerancije

Nije to nikakva duhovna disciplina. To je nužnost, proistekla iz iscrpljenosti i očajanja. Postaneš smešna sebi koliko si jadna, bespomoćna i sluđena i naučiš da iskuliraš. I da uživaš u svakom momentu koji dozvoljava opuštanje i uživanje. Da se prilagodiš i posmatraš kako se dete neprestano menja i da ceniš tu privilegiju da zajedno sa njim prođeš kroz momente koji se više neće ponoviti. Jer i ako dođe sledeće dete, to će biti potpuno drugačije. Naučiš da spavaš na kriške, da ti ne smeta ni svetlost, ni buka, da prilagodiš svoje navike i odložiš svoje potrebe. Nagrada je sposobnost da osećaš svoje dete, da znaš šta mu treba i kako da postupaš bez razmišljanja i tumačenja. Majka je duplo čovek i duplo ljubav. Vredi pomeranja svih granica.

Aleksina Đorđević

Editors choice