Zašto treba da se udaš bar tri puta

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

#weddinginspo: Najlepše venčanice sa Bridal Fashion Week-a

Kako da proslavite godišnjicu braka

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

1/2

Ruski psiholog Mihail Labkovski podelio je osnovna stanovišta o školi i vaspitanju, sa kojima su se mnogi roditelji sa olakšanjem složili, osetivši da nisu sami u svom skeptičnom odnosu prema školovanju i potrebi da zaštite dete od prevelikog pritiska u tom smislu. Evo nekih esencijalnih saveta za zbunjene i uplašene roditelje, koji osećaju da školski sistem škodi njihovoj deci, a bespomoćni su pred tim osećanjem.

Pre nego što pođu u školu, decu ne treba ničim opterećivati. Nikakvi sportovi, intelektualni razvoj, strani jezici… Do 6-7 godina mozak deteta fiziološki nije spreman da prima veliki obim informacija i vaša ulaganja u svestrani razvoj detetove ličnosti rezultiraće jedino time da dete izgubi detinjstvo.

Kad pođe u školu, za dete je najvažnije da postigne psihološki komfor. Dakle, odaberite školu blizu kuće, u kojoj će sretati drugare iz komšiluka – tako će lakše izgraditi odnose sa njima i prilagoditi se.

Učiteljica ne treba da bude stroga i zahtevna, nego dobra – ona koji voli svoj posao, razume decu i dobar je pedagog. Raspitajte se kod roditelja dece koja završavaju četvrti razred.

deca Ne dozvoli da ti škola upropasti dete

Škola je odgovornost vašeg deteta, a ne vaša, i tu granice treba da se postave vrlo brzo – prvih par nedelja možete da ga vodite i dovodite, a zatim je potrebno da dete preuzme svoju obavezu i da vas njome ne uznemirava. O tome treba da razgovarate otvoreno i jednostavno – svako ima svoj posao, vi imate vaš, a detetov posao je da ide u školu. Kao što ono ne brine zbog vašeg posla i ne preuzima vaše obaveze, ne treba ni vi da se opterećujete njegovom školom.

Nemojte stalno zapitkivati kako je bilo u školi i na svakom času i nemojte naročito reagovati na ocene. Ako dete želi da priča o školi, pričajte, ako ne želi, ne terajte ga.

Domaći ne treba raditi s detetom, školsku torbu mu ne treba spremati, ne treba vi da vodite računa o tome da li mu nešto treba i da li je nešto zaboravilo. Naučiće, utoliko pre, ukoliko niko ne razmišlja umesto njega.

Editors choice