Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

1/2

Ruski psiholog Mihail Labkovski podelio je osnovna stanovišta o školi i vaspitanju, sa kojima su se mnogi roditelji sa olakšanjem složili, osetivši da nisu sami u svom skeptičnom odnosu prema školovanju i potrebi da zaštite dete od prevelikog pritiska u tom smislu. Evo nekih esencijalnih saveta za zbunjene i uplašene roditelje, koji osećaju da školski sistem škodi njihovoj deci, a bespomoćni su pred tim osećanjem.

Pre nego što pođu u školu, decu ne treba ničim opterećivati. Nikakvi sportovi, intelektualni razvoj, strani jezici… Do 6-7 godina mozak deteta fiziološki nije spreman da prima veliki obim informacija i vaša ulaganja u svestrani razvoj detetove ličnosti rezultiraće jedino time da dete izgubi detinjstvo.

Kad pođe u školu, za dete je najvažnije da postigne psihološki komfor. Dakle, odaberite školu blizu kuće, u kojoj će sretati drugare iz komšiluka – tako će lakše izgraditi odnose sa njima i prilagoditi se.

Učiteljica ne treba da bude stroga i zahtevna, nego dobra – ona koji voli svoj posao, razume decu i dobar je pedagog. Raspitajte se kod roditelja dece koja završavaju četvrti razred.

deca Ne dozvoli da ti škola upropasti dete

Škola je odgovornost vašeg deteta, a ne vaša, i tu granice treba da se postave vrlo brzo – prvih par nedelja možete da ga vodite i dovodite, a zatim je potrebno da dete preuzme svoju obavezu i da vas njome ne uznemirava. O tome treba da razgovarate otvoreno i jednostavno – svako ima svoj posao, vi imate vaš, a detetov posao je da ide u školu. Kao što ono ne brine zbog vašeg posla i ne preuzima vaše obaveze, ne treba ni vi da se opterećujete njegovom školom.

Nemojte stalno zapitkivati kako je bilo u školi i na svakom času i nemojte naročito reagovati na ocene. Ako dete želi da priča o školi, pričajte, ako ne želi, ne terajte ga.

Domaći ne treba raditi s detetom, školsku torbu mu ne treba spremati, ne treba vi da vodite računa o tome da li mu nešto treba i da li je nešto zaboravilo. Naučiće, utoliko pre, ukoliko niko ne razmišlja umesto njega.

Editors choice