Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Postoji razlog zbog koga je obrnuta psihologija najdelotvornija metoda kada je vaspitavanje dece u pitanju. Nikako ne možete da ga s vremena na vreme “isključite iz struje” i naterate da odmori kako biste i vi odmorili, zabranili mu da jede slatkiše i ma koliko vi vikali na njega i naređivali mu šta da radi a šta ne, mnogo puta se pokazalo kao najdelotvornija metoda upravo nadmudrivanje sa njima.

Mudra mama Nauči decu dobrim navikama 1 Mudra mama: Nauči decu dobrim navikama

Evo nekoliko načina da svom detetu usadite dobre navike:

Cilj: Dobri maniri

Način: Igranje policajca

Dete će najbolje usvojiti neki oblik ponašanja ukoliko ga vi zadužite da ono bude odgovorno za nešto i da nešto kontroliše. Tako mu nađite uniformu policajca i značku i recite mu da piše kazne svim ukućanima ukoliko ne kažu molim te, pričaju punim ustima, ili upadaju drugima u reč. Vremenom će dete shvatiti da su ti oblici ponašanja loši i nepoželjni.

Cilj: Higijena

Način: Zabava

Ukoliko hoćete da vaše dete zavoli kupanje, pranje zuba i ostale obaveze, sve što treba da uradite je da mu te radnje učinite zabavnijim. Uz malo muzike, odgovarajuće igračke i neke igrice, te svakodnevne obaveze će postati nešto u čemu vaše dete zapravo uživa!

Cilj: Rukovođenje novcem

Način: Društvene igre

Društvene igre su svakako dobar način da se cela porodica okupi i druži, ali uz pomoć igara vi možete razvijati mnoge sposobnosti kod dece. Recimo, Monopol i slične igre koje zahtevaju kupovinu, prodaju i generalno, rukovođenje novcem, stvoriće kod deteta bar ideju o tome kako da postupa sa novcem.

Cilj: Zdrava ishrana

Način: Dodatak nepoznate hrane pozantim jelima

Toliko je zdrave i ukusne hrane koje bi vaše dete moglo da konzumira, a sigurni ste i da bi mu se svideo ukus, ali jednostavno, deca se najčešće protive tome da probaju nešto novo. Zato pokušajte da nove i zdrave namirnice ubacite u već postojeća jela koje voli. Dodajte recimo kinou u bakinu supu, spanać u lazanje ili karfiol u makarone sa sirom. Tako ga polako navikavajte na nove ukuse.

Cilj: Fizička aktivnost

Način: Zamolite stariju decu da vam pomognu

Ukoliko vaše dete neće da ustane od kompjutera ili televizora i ne možete da ga ubedite da izađe napolje i igra se sa vama bilo čega, dobra je ideja da pozovete malo starije dete iz komšiluka, ili nekog rođaka, na koje se vaše dete ugleda. Šta god da on uradi uradiće i vaš mališan.

Lenka Gatić

 

Editors choice