Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Majčinstvo je obuka za marince, samo to vam niko nije tako rekao. Rekli su vam da majčinstvo traži odricanje, ali niko se nije potrudio da objasni šta to stvarno znači. Nisu hteli da vas plaše. Odricanje zvuči tako hrišćanski i velikomučenički, da nipošto ne deluje realno, a osim toga, kad razmišljate o svojoj majci, vi ne vidite u čemu je to njeno odricanje. Osim ako vam nije probila uši pričom o tome šta je sve mogla da postigne u životu, da nije vas rodila. Ali to ste već upisali u rečnik pojmova kojima nikada nećete terorisati svoje dete. I onda shvatite da odricanje znači, osim početnog odricanja od udobnosti, sna, samoće, slobodnog vremena i ultimativnog prava na neuznemirenu jutarnju kafu i toaletu, da se zapravo stalno odričete sebe. I da to traje i prerasta u naviku da je dete uvek na prvom mestu i da su njegove potrebe i zadovoljstva važnija od vaših.

ljuta mama Majčinstvo – hod po ivici nerava

Za to vreme ste stalno na ivici da iskočite iz kože, na rubu razuma, na granici između šta mi je sve ovo trebalo i ovo je najbolje što mi se dogodilo u životu.

U kakvom god aranžmanu da živite, pronađite podršku svom majčinstvu, nekog ko može da vas zameni tako da ne brinete, obezbedite sebi san i trenutke zadovoljstva koje vam je potrebno da se osećate kao osoba, a ne kao uslužni centar, servis za dete i kuću i neko ko više nikome nije potreban osim detetu. Potrebni ste sami sebi. To je priprema za onaj momenat posle mlevenog plazma keksa kad treba da se setite kako se živi za sebe.

Pročitajte i ovo:

Mama bi malo da bude svoja

Kako mama kaže

Aleksina Đorđević

Editors choice