Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Koncept kazne i nagrade sputava unutrašnju motivaciju i kanališe svaku ljudsku razmenu na nivou ega, a ne na nivou bića. Razgrađivanje ovog koncepta zahteva ozbiljan i opsežan rad na sebi, da bi se došlo do samoostvarenja, do onoga što nam je neophodno da radimo, da ispoljimo i doživimo, da bismo bili kompletna ljudska bića, koja integrišu trajne vrednosti i više ciljeve, umesto materijalističke orijentacije na sopstvenu korist. Zahtev da budemo humani, da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna, obraća se zakržljalom delu naše svesti i ako smo skloni preispitivanju, često ćemo utvrditi da neko “dobro delo” činimo namerno i namenski, da bismo se osećali kao dobrotvor, da bismo sami sebi mogli da kažemo kako smo dobri i humani – iako smo u toj računici zapravo jeftino prošli. Kupili smo samopoštovanje za stotinak dinara neke humanitarne pomoći. Ali ako smo skloni preispitivanju, onda smo već i sami pronašli da u suštini mnogih naših problema leži natovljeni ego, odrastao na konceptu kazne i nagrade.

S 3 Kazna i nagrada: VASPITANJE sa dva lica

Ego mora da se hrani i da raste i osnažuje se, jer se uz pomoć njega orijentišemo i definišemo u realnosti. Ali da bismo mogli da ga prevaziđemo i da ga zaobiđemo kad nam smeta, ta hrana treba da bude kvalitetna i zdrava – organska. Zdrava hrana za ego je osećanje postignuća, ali ne zato što smo bolji od drugih, nego zato što smo uspeli u nečemu što nam je bilo teško ili smo napredovali u nečemu što uopšte nismo umeli. Zdrava hrana za ego je i vrednovanje sopstvenih talenata i specifičnih sposobnosti – ako nam nešto ide lako i dobro, ne treba to da uzimamo zdravo za gotovo i tražimo postignuće samo u onome što nam je teško i naporno, već treba da cenimo svoj dar i da se njime služimo da oplemenimo svet, kao i sopstveni život. Takođe treba da razmislimo i o samokažnjavanju, koje je često način da osetimo da smo se iskupili ili da smo nešto učinili, iako suštinski ništa nismo uradili, samo smo sproveli nad egom psihološki trik i ni u čemu nismo napredovali, jer ništa nismo naučili.

Duboko je uvrežen koncept nagrade i kazne i zato ga treba temeljno preispitati i vrlo oprezno koristiti u roditeljskoj praksi.

S 2 Kazna i nagrada: VASPITANJE sa dva lica

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu!

Izvor fotografija: www.be-glow.com, www.ohbeautifulworld.com

Aleksina Đorđević

Editors choice