Kakvo venčanje bi trebalo da imaš sudeći po tvom horoskopskom znaku?

Kako se menjao izgled vereničkog prstenja kroz vreme (VIDEO)

Jesenje venčanje u bojama prirode

Bridal Fashion Week: Aksesoari koje ćeš želeti da nosiš i to ne samo na venčanju

Kako da ukrasiš kosu na drugačiji način

Praktični saveti za svaku nevestu: Šta treba da uradiš pre nego što obučeš venčanicu?

Diskretne i romantične: Najlepše tetovaže za parove u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled!

Vereništvo na društvenim mrežama: Šta ne treba da objavljuješ?

Budi drugačija, obuci za svadbu – odelo

Stvari koje želiš da zna tvoja (buduća) ćerka

1/3

Seks je poslednje na šta ćeš pomisliti kad postaneš mama, ali doći će na red. Više zbog ponovnog uspostavljanja bliskosti sa suprugom, nego zato što stvarno želiš. Više iz eksperimenta – da vidiš da li ti telo još uvek funkcioniše u tom smislu, nego zato što si stvarno spremna. Sama pomisao na seks posle porođaja je zabrinjavajuća i nelagodna, jer tvoje telo se promenilo, a libido ti je na nuli. Možda je utešno da znaš da je to sasvim normalno i da postoje objašnjenja.

Zašto uopšte nisi raspoložena

Nedostatak sna, promena dinamike partnerskih odnosa, preokupiranost materinskom ulogom i obavezama, a verovatno i pogled u ogledalo (stomak se nikako ne vraća na mesto sam od sebe) deo su odgovora. Ne izgledaš seksi, ne osećaš se seksi. Ukoliko dojiš bebu, odgovor je kompletan – dojenjem se oslobađa oksitocin, hormon koji izaziva nežna osećanja i povezanost sa detetom, ali suzbija libido. Antropološki gledano, suzbijanje seksualnog nagona je prirodan je način sprečavanja eventualne druge trudnoće, koja bi prerano opet dovela tvoje telo u vanredno stanje. Mame koje su u prvoj trudnoći dojile decu, a u drugoj ne, mogu da uporede – one prijavljuju da im je povratak u seksualni život posle drugog deteta bio mnogo jednostavniji i lakši.

View this post on Instagram

Bohemian Wedding ❤️ @hank_ge

A post shared by TheCoupleGoals (@couplegoals) on

Telo ti se promenilo

U zavisnosti od starosti i broja dece, telo se menja. Karlica se trajno proširi za gotovo dva centimetra nakon prvog porođaja. Možda ti je koža popucala i stvorile su se strije, a ne možeš ni da počneš da razmišljaš o dijeti ili vežbanju da bi skinula suvišne kilograme, jer si suviše iscrpljena i neispavana i tvoja svakodnevica još uvek nema ritam na koji možeš da računaš. Možda imaš ožiljak od carskog reza, ili epiziotomije – a ovaj drugi se nalazi na najnezgodnijem mestu i osim što mu treba vremena da prestane da te stalno podseća na svoje prisustvo i tebi treba vremena da prevaziđeš strah da će se tokom odnosa ovo mesto povrediti, ili da si izgubila osećaj, ili da ti se vagina suviše raširila. Dok vreme čini svoje i ti možeš nešto da učiniš – da ojačaš samopouzdanje i mišiće karličnog dna i vagine – radi Kegelove vežbe.

Editors choice