Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Ali i u tesnim odnosima partnera koji se prožimaju s ljubavlju i obostranim zadovoljstvom, takođe najčešće nema mesta za decu. Oni neko vreme pokušavaju, ali zbog nečeg ne ide, a niko od njih nije spreman da prizna da im deca nisu potrebna, jer bi narušila takav odnos. Onda više ne bi mogli jedno drugom da budu dovoljni i da ispunjavaju međusobne svetove svojim svetim MI. Jer deca traže sve za sebe i svaki odnos mora tome da se prilagodi.

Ali to MI zaslužuje svako poštovanje. Jer je izbor dve duše koje nalaze jedna u drugoj utehu, radost, mir i zadovoljstvo. Imaju ista interesovanja, stremljenja i ciljeve i veoma su delotvorni u njihovom ispunjavanju, jer deluju zajedno, udruženo, kao jedno, koje nije prost zbir njih dvoje, nego je i ono treće, jedinstvo koje nadilazi ličnost i posebnost, dok istovremeno računa sa njom i upotrebljava je krajnje operativno.

par u braku Kad je Mi veće od Ja

Zašto mi to nismo doživele? Pa, zato što nismo sposobne za to. To nije naš ideal odnosa, iako maštamo o pravoj dubokoj i sveprožimajućoj ljubavi. Zato što bismo morale da se odričemo sebe, zarad velikog svetog MI, a mi smo već sasvim zadovoljne sobom i posvećene svom životu. Jer nam odgovaraju paralelni tokovi, a ne stapanje sa izvorom. Jer se oslanjamo same na sebe i svakom drugom moramo da pravimo mesto, ustupcima i kompromisom. Svako dobije onu ljubav koja mu je potrebna. Ako verujemo da to nije ona koju zaslužujemo, onda ne poznajemo do kraja svoje potrebe.

Aleksina Đorđević

Editors choice