Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Najvažniji trendovi venčanica u 2020.

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

1/2

Ukoliko ste mislili da samo žene moraju da se oslobode stresa kada žele da zatrudne, niste u pravu. Stres takođe mnogo utiče na kvalitet sperme, smanjujući njenu koncentraciju, kvalitet i sposobnost da oplodi jajnu ćeliju.

Muškarci koji su u životu prošli kroz mnoge stresne situacije, kao što su smrt voljenih osoba u proteklih godinu dana i slično, imaju manje kvalitetnu spermu od onih muškaraca koji nisu imali slična iskustva. Nezaposleni muškarci takođe imaju lošiji kvalitet sperme nego zaposleni, a generalno, stres izazvan na poslu nije imao uticaja na kvalitet sperme.

I kad jednom ostanete u drugom stanju, još mnoga iznenađenja će vas sačekati. Evo još podataka o trudnoći koje sigurno niste znale.

Muškarci mogu imati simptome trudnoće

Skoro polovina muškaraca doživi slična iskustva kao njihova lepša polovina. Najčešći su gubitak apetita, zubobolja, prehlada i anksioznost. Ako vam ovo zvuči kao muška hipohondrija, znajte da postoji i fizičko objašnjenje za ove pojave, a to je lučenje hormona prolaktina koji se obično povezuje sa dojenjem. Pitate se šta će hormon koji ima veze sa dojenjem u telu muškarca? Naučno je dokazano da se to dešava iako ne u tolikoj meri da izazove bukvalno lučenje mleka kod očeva. Ova pojava je i pozitivna stvar, jer utiče na to očevi žele da provode više vremena sa svojim bebama.

A7GEAW 2378638b Drugo stanje: Ove činjenice niste znali

Nerođene bebe osećaju ukus onoga što mama jede

Ako uzmete uzorak plodove vode nakon što je žena jela obrok sa belim lukom, osetiće se taj miris. Ovi molekuli ulaze u plodovu vodu na isti način na koji ulaze u mleko – preko krvi! A pošto bebe bukvalno to udišu, oni mogu tačno osetiti ukus onoga što mama jede.

Editors choice