Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Najlepši hoteli za medeni mesec – za ljubitelje vina

Fotografije sa venčanja koje moraš imati

1/2

Do sada ste verovatno i sami shvatili da ljubav nije dovoljna da bi odnos bio funkcionalan i da biste u vezi bili srećni. Ako ste već štošta zajedno prošli i naučili i verujete da ste spremni za brak, obavite završno testiranje, da vas neke stvari ne bi neprijatno iznenadile, kad najzad počnete da delite dobro i zlo, bez pauze i bez pomoćnog izlaza za kuliranje, dok se ne odljutite i dok ne budete spremni da nastavite. Istražite zajedno ova pitanja i pronađite odgovore.

Kako se vi svađate – rešavate probleme?

Ako je u tvojoj porodici preovlađivala pasivna agresija, u kojoj se neko naljuti, uvredi i zaćuti, ili jedan drami, a drugi se pravi lud, ili se svi prave da je sve u redu, dok su u njegovoj pucali šamari, lomilo se posuđe, vikalo i vrištalo zbog svake sitnice, vama će trebati mnogo strpljenja, razumevanja i veštine da naučite da se suočavate sa problemima i da ih rešavate na zdrav način. Niko ne želi da kopira svoje roditelje, pa ipak to radimo nesvesno, jer pokupimo njihove obrasce i usvojimo neka ponašanja kao normalna i uobičajena. Dakle, jedno od najvažnijih pitanja (jer ćete se sa time stalno sretati u braku) jeste, kako su se vaši roditelji svađali i sukobljavali, a kako vi to činite i šta možete da uradite po tom pitanju?

Da li ćete imati decu i da li će on učestvovati?

Muškarci često podrazumevaju da će imati decu, ali da ih se to nekako ne tiče lično, odnosno, da će “mama znati šta da radi” i da se oni neće preterano uznemiravati oko toga. Oko ustajanja noću, hranjenja bebe, kupanja, menjanja pelena… Dakle, raščistite to pitanje detaljno – koliko je on spreman da učestvuje i da deli obaveze oko deteta.

Da li vam vaša prethodna iskustva pomažu – ili ne?

Razgovor o bivšima ovde je sasvim na mestu i treba da bude vrlo otvoren – po pitanju svih emocija koje ste iskusili i stavova koje ste izgradili u bivšim vezama. Istraživanja pokazuju da se osobe koje su imale više ozbiljnih veza češće razvode i imaju niži kvalitet bračnog života, pa treba da razjasnite to da li vam prošla iskustva pomažu i ohrabruju vas, ili vam odmažu i potrebna vam je pomoć partnera da ih prevaziđete.

Editors choice