Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

1/2

Do sada ste verovatno i sami shvatili da ljubav nije dovoljna da bi odnos bio funkcionalan i da biste u vezi bili srećni. Ako ste već štošta zajedno prošli i naučili i verujete da ste spremni za brak, obavite završno testiranje, da vas neke stvari ne bi neprijatno iznenadile, kad najzad počnete da delite dobro i zlo, bez pauze i bez pomoćnog izlaza za kuliranje, dok se ne odljutite i dok ne budete spremni da nastavite. Istražite zajedno ova pitanja i pronađite odgovore.

Kako se vi svađate – rešavate probleme?

Ako je u tvojoj porodici preovlađivala pasivna agresija, u kojoj se neko naljuti, uvredi i zaćuti, ili jedan drami, a drugi se pravi lud, ili se svi prave da je sve u redu, dok su u njegovoj pucali šamari, lomilo se posuđe, vikalo i vrištalo zbog svake sitnice, vama će trebati mnogo strpljenja, razumevanja i veštine da naučite da se suočavate sa problemima i da ih rešavate na zdrav način. Niko ne želi da kopira svoje roditelje, pa ipak to radimo nesvesno, jer pokupimo njihove obrasce i usvojimo neka ponašanja kao normalna i uobičajena. Dakle, jedno od najvažnijih pitanja (jer ćete se sa time stalno sretati u braku) jeste, kako su se vaši roditelji svađali i sukobljavali, a kako vi to činite i šta možete da uradite po tom pitanju?

Da li ćete imati decu i da li će on učestvovati?

Muškarci često podrazumevaju da će imati decu, ali da ih se to nekako ne tiče lično, odnosno, da će “mama znati šta da radi” i da se oni neće preterano uznemiravati oko toga. Oko ustajanja noću, hranjenja bebe, kupanja, menjanja pelena… Dakle, raščistite to pitanje detaljno – koliko je on spreman da učestvuje i da deli obaveze oko deteta.

Da li vam vaša prethodna iskustva pomažu – ili ne?

Razgovor o bivšima ovde je sasvim na mestu i treba da bude vrlo otvoren – po pitanju svih emocija koje ste iskusili i stavova koje ste izgradili u bivšim vezama. Istraživanja pokazuju da se osobe koje su imale više ozbiljnih veza češće razvode i imaju niži kvalitet bračnog života, pa treba da razjasnite to da li vam prošla iskustva pomažu i ohrabruju vas, ili vam odmažu i potrebna vam je pomoć partnera da ih prevaziđete.

Editors choice