Partnerska tolerancija se prilično sastoji u tome da prihvatite nepodnošljive mane svog partnera. A svako ih ima. Sigurno osoba koju volite i sa kojom planirate da delite dobro i zlo ima neki trip od koga ludite, ili neku slabost karaktera zbog koje biste mogli da je zadavite.

Lako je deliti dobro, ali uzmite u obzir drugu polovinu tog zaveta.

Nema tu ničeg pretećeg, prosto, svaki dan se sastoji od dobrih i loših momenata. Nekad preovlađuju dobri, nekad loši. Ali nikada, od kada ste napustili bezbednu zonu detinjstva, niste imali ni jedan skroz savršen dan, niti i jedan baš skroz nikakav.

Valjda ne očekujete da se ulaskom u brak vratite u bezbednu zonu?

Wedding Vows Bračne igre: Bračni vilajet (2. deo)

Pretpostavimo da dobro poznajete svog partnera i da već živite zajedno, pa bračna zajednica ne menja ništa u vašim odnosima. E pa, vi znate sve o nesavršenim dobrim danima i onim drugim. Već imate za sobom kilometražu koja vam je pružila uvid i u dobre i loše periode. Naročito u loše. Ono kad vas potera maler sa svih strana i usred svega toga imate samo partnera da se oslonite na njega i to i činite i to radi. Nekoliko takvih perioda u nekoliko godina i već ste veterani.

Već znate da ćete posle svih preispitivanja, padova i očajavanja opet odabrati jedno drugo.

Prvi deo pročitajte ovde.

Aleksina Đorđević

Comments