Zašto treba da se udaš bar tri puta

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

#weddinginspo: Najlepše venčanice sa Bridal Fashion Week-a

Kako da proslavite godišnjicu braka

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Da li ste divan roditelj? Znate šta mislim. Onaj kome deca potpuno veruju. Onaj koji poznaje i razume svoju decu uvek i u svakoj situaciji. Onaj ko ih nikada ne osuđuje i uvek ih podržava i savetuje i čijim savetima veruju, jer ih nikada niste izdali? Onaj koji ne očekuje od dece da budu nešto više nego deca, koja se razvijaju svojim tempom, na svoj način? Onaj koji prepoznaje put svoje dece i uklanja se da ne bude prepreka svojom preteranom podrškom, koji pomaže uvek kad treba, koji navija i uskače – a nije žrtva tog odnosa, nije neko ko živi život svoje dece umesto svog… Ma znate. Dakle, da li ste divan roditelj?

Ako jeste, vaše dete verovatno nema mnogo sreće sa babama i dedama, a nije mu ni potrebna, jer ima vas. Ako niste, vaše dete ima divne babe i dede, koji su postali divni, nakon što nisu bili baš divni roditelji.

Ako jeste, vaši unuci neće imati sreće sa vama, jer vi ste se istrošili u roditeljstvu i neće vam mnogo ostati za nove naraštaje – podigli ste decu koja su u stanju da budu divni roditelji, jer su učili kako se to radi.

deca 3 Baka i deka   ljubav i sloboda

Ako niste, imate sve šanse da usrećite unuke, jer ćete možda postati divni kad usporite i kad ne budete osećali pritisak odgovornosti vaspitanja i podizanja dece, kad više nigde ne budete žurili i kad u deci možete da uživate – pa da ih vratite roditeljima i odmarate se i budete na miru. I u tome postoji ravnoteža, ako tako posmatrate stvari. Čak i pravda, ako vam je stalo da je isterujete. Ali bolje vam je da posmatrate i razmišljate i preispitujete se – van fer i ne-fer kategorija, držeći se jedino realnosti i istine.

Možda postanete divan roditelj, dok su vam deca još mala, dok možete sa njima da proživite ono što prođe svetlosnom brzinom, i što babe i dede posle pokušavaju da nadoknade sa svojim unučićima.

Izvor fotografija: unsplash.com

Aleksina Đorđević

Editors choice