Da bi kanalisala stres pred veliki dan, postavi sebi zadatak – usvajanje zdravijih navika, koje treba da shvatiš kao ulaganje u svoju i zajedničku budućnost. Organizovanje venčanja poveri drugima – tvoje je da odabereš venčanicu, frizuru i šminku i da saopštiš ostalima svoje želje, prema kojima će se upravljati, pripremajući venčanje. Tu i tamo ćeš intervenisati, ali tvoj glavni posao je da se posvetiš sebi. Evo kako to da uradiš, na veoma konstruktivan način.

Više sna

To je prva i osnovna stavka svakog plana za zdraviji, opušteniji i srećniji život – pa, krajnje je vreme da postaneš odgovorna prema sebi i da uvedeš u praksu osam (ili barem sedam) sati noćnog spavanja. Kada ste odmorna, onda lepše izgledaš, imaš više energije, lakše održavaš koncentraciju i bolje funkcionišeš na svim poljima.

Zdrav režim ishrane

Uvedi raspored i jelovnik – obavezan doručak, jutarnji smuti, ili velika čaša vode sa limunom i đumbirom, razne kombinovane salate (sa mesom, morskim plodovima, testeninom, lisnatim i ostalim povrćem) za koje ćeš pronaći mnogo maštovitih recepata, prema kojima je lako pripremiti zdrave i ukusne obroke.

zdrav doručak 1 Zdrave navike koje treba da usvojiš pre venčanja

Izbacivanje hleba i grickalica

Ako ne želiš da značajno menjaš svoj jelovnik, dovoljno je da izbaciš iz njega hleb i gricklaice – eliminisaćeš najveći izvor ugljenih hidrata. Pokušaj da unosiš više proteina i vitamina.

Svakodnevna meditacija

Za osećanje sabranosti, telesno i mentalno opuštanje, meditacija je najbolji izbor. Pronađi vreme za ovaj oblik relaksacije na dnevnom nivou – ujutru, čim se probudiš, ili uveče, pre spavanja, kako ti više odgovara.

Comments