Kakvo venčanje bi trebalo da imaš sudeći po tvom horoskopskom znaku?

Kako se menjao izgled vereničkog prstenja kroz vreme (VIDEO)

Jesenje venčanje u bojama prirode

Bridal Fashion Week: Aksesoari koje ćeš želeti da nosiš i to ne samo na venčanju

Kako da ukrasiš kosu na drugačiji način

Praktični saveti za svaku nevestu: Šta treba da uradiš pre nego što obučeš venčanicu?

Diskretne i romantične: Najlepše tetovaže za parove u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled!

Vereništvo na društvenim mrežama: Šta ne treba da objavljuješ?

Budi drugačija, obuci za svadbu – odelo

Stvari koje želiš da zna tvoja (buduća) ćerka

1/3

Pitanje kontracepcije je poslednje koje će ti pasti na pamet u periodu posle porođaja, dok si obuzeta pokušajem da se snađeš u materinstvu, ali postaviće se zajedno sa pitanjem seksa, koji će svakako doći na red, iako ti se možda čini da se više nikad nećeš osećati kao (poželjna) žena i brineš da li ćeš uopšte moći ponovo da uživaš u seksu.

Možda si već čula tvrdnje da ne možeš da zatrudniš dok dojiš bebu, ali ovo je istina samo donekle. U prvih nekoliko meseci intenzivnog dojenja, šanse za trudnoću su zaista male, jer dojenjem se oslobađa hormon prolaktin, koji smanjuje mogućnost ovulacije, ali već posle 5, 6 meseci, odnosno, kad bebi počneš da uvodiš i drugu hranu i kad su pauze između dva podoja i duže od 4 sata, nivo prolaktina se smanjuje toliko da je ovulacija sasvim moguća, odnosno, velike su šanse da zatrudniš. U to vreme se obično pojavljuje i prva postporođajna menstruacija.

Ukoliko ne dojiš bebu, ovulacija se može uspostaviti vrlo brzo nakon porođaja (prva menstruacija dolazi uglavnom posle četrdesetak dana).

Dakle, dojenje nije sigurna zaštita od trudnoće, ako ne dojiš, možeš da budeš plodna takoreći odmah, a period u kome čuvaš malu bebu zaista nije pravi trenutak za još jednu trudnoću. I tako dolazimo do pitanja kontracepcije. Da li da koristiš pilule?

View this post on Instagram

L♡VE this stunning photo by @noellejohnsun 😍📸

A post shared by THE WEDDING BLISS (@theweddingbliss) on

Editors choice