Imaš hiljadu stvari da uradiš, a verovatno si nervozna, umorna, nesigurna. Hoćeš da sve bude savršeno i padaju ti na pamet razna poboljšanja i intervencije – a ovo su neke koje baš treba da izbegavaš i da ih ne napraviš.

Nova boja kose

Ofarbaćeš se nedelju dana pre venčanja, da bi bila sveže ofarbana, ali i da bi stigla da opereš kosu nekoliko puta i postigneš onaj prirodan izgled, koji farbana kosa dobija posle nekoliko pranja. Ali koristi farbu čiji učinak dobro poznaješ i nikako ne menjaj boju! Dakle, ni nova vrsta farbe, ni nova boja se nikako ne preporučuju. Zato što želiš da izbegneš neprijatna iznenađenja i dodatni stres.

Drastično šišanje

Već si odabrala frizuru i drži se svog izbora. Ako mnogo skratiš kosu, ili u potpunosti promeniš oblik, možda će ti dobro stajati, ali se možda neće uklapati u tvoj nevestinski izgled. Jer, uz takvu frizuru, možda bi izabrala plići dekolte, spuštena ramena, manje čipke, ili će nakit koji si odabrala biti potpuno neodgovarajući. A potrebno ti je i mnogo više od nedelju dana da se navikneš na novu frizuru.

Alkoholna pića

Potrebna ti je bistra glava i ne želiš da se toksiniraš pre venčanja (niti da unosiš dodatne kalorije, koje alkoholna pića sadrže). Iako si obično umerena, kloni se alkohola nedelju dana pred venčanje, da bi izbegla bilo kakve posledice koje može imati – od crvenog tena zbog proširivanja sitnih krvnih sudova, do mogućih gasova u stomaku.

Naporno vežbanje

Ako vežbaš, drži se programa vežbi koji već imaš i režima koji si imala i do sada. Ne pokušavaj da napornijim vežbanjem i uvođenjem novih tehnika postigneš brzinski učinak – za nedelju dana uspećeš jedino da nabaciš jaku upalu mišića, a nećeš izgubiti ni gram sala. Fitnes program za mršavljenje uvodi se mesecima pre izbora venčanice.

Korišćenje samopotamnjivača

Jedino ako imaš iskustva sa samopotamnjivačima, znaš tačno koji ti odgovara i umeš da ga naneseš ravnomerno. Takođe, izbegavaj i sunčanje u solarijumu, iz istih razloga. Ako to već nisi ranije praktikovala i to u solarijumu koji ti je poznat, ne eksperimentiši pred venčanje. Ne želiš da rizikuješ sa bojom svog tena, kao ni da ispadneš “flekava” ili reš-pečena, umesto zdravo preplanula.

Comments