Mnogi odustanu od svog plana i programa vežbanja čim temperatura padne ispod 15 stepeni. Ko će da se natera da obuče gomilu stvari na sebe, umota se u kape i šalove, a onda mrzne do teretane, pa još i skida po hladnoći i što je najgore, posle treninga, znojav izlazi na vetar, kišu ili sneg.

Međutim, vrlo je moguće vežbati zimi i to čak i napolju, trčeći po svom kraju! Ako ste ženska osoba, težine 50kg – 60kg i trčali ste laganim tempom (8km/h), u tom slučaju ste sagoreli između 640 i 770 kalorija za sat vremena. U suprotnom ste muškarac, težine 80kg – 90kg, koji je istim tempom za sat vremena potrošio između 1,000 i 1,150 kalorija.

Vama treba samo dobra volja, a mi ćemo vas posavetovati kako to da što bolje uradite. Verujte, na proleće ćete biti ponosni na sebe!

embedded running in the winter Vežbaj i po hladnoći!

Pametno odaberite opremu

Kada je vežbanje po hladnom vremenu u pitanju, oprema za trening postaje najvažnija. Birajte materijale koji će vas zagrejati, ali u kojima se nećete znojiti i u kojima će vam biti veoma prijatno i udobno. Ako vežbate napolju, posebno obratite pažnju na obuću, kao i na kape i šalove kojima ćete zaštititi lice.

Obratite pažnju na vetar

Ukoliko džogirate napolju a duva vetar, važno je da počnete trening tako što ćete trčati u pravcu duvanja vetra, a završiti trening tako što će vam vetar duvati u leđa i pomagati da dođete do cilja kada se već umorite.

Comments