Ako mislite kako jedete samo zdravu i dijetalnu hranu, ali nikako ne uspevate da smršate, možda vam treba pomoć ovih namirnica koje će ubrzati vaš metabolizam. Ove namirnice pospešuju razvoj dobrih bakterija u vašem organizmu, koje sprečavaju upale, ali i pomažu bolju apsorpciju hranljivih materija i ubrzavaju metabolizam.

Kiseli kupus i turšija

Fermentirana hrana poput raznog ukiseljenog povrća odličan je izvor probiotika – zdrave bakterije koja pomaže zdravo varenje i sprečava nadutost. Ovo je veoma važno zbog toga što ako ne unosite ovu hranu druge, loše bakterije, mogu da se namnože, a to će onda voditi ka raznim autoimunim bolestima, kao i gojenju.

Luk i praziluk

Dok probiotici pospešuju razvoj dobrih bakterija, tako probiotici hrane one koje već postoje. Kada jedete hranu koja sadrži probiotike poput luka i praziluka, ubrzavate metabolizam i sagorevate više masti. Ako ne želite da se osećate, jedite grilovan luk.

Artičoke i asparagus

Baš poput luka i praziluka, ovo zeleno povrće proizvodi acetat, kiselinu koja sagoreva masti i pomaže da se oporavite od različitih zapaljenja. Ubacite ovo povrće u rernu, polijte je maslinovim uljem i kada se ispeče, samo narendajte malo parmezana i dodajte prezle.

Avokado

Znate da je veoma važno da jedete zdrave masti. Nezdrave masti poput prerađene hrane, mesa i sira hrane bakterije koje uzrokuju upale i čine da se u vašem telu nagomilava salo. Ali dobre masti poput omega-3 i omega-6, koje se nalaze u avokadu, orašastim plodovima, maslinovom ulju i lososu čine upravo suprotno.

Avocado Ravan stomak: Hrana koja vam pomaže da smršate

Zeleniš

Spanać i kelj su pobednici među povrćem. Ne samo da su bogati vlaknima, već pomažu razvoj mnogih zdravih organizama u vašem želucu.

Jogurt

Prirodan izvor probiotika je jogurt! Žene koje redovno konzumiraju ovaj proizvod mogu da izgube duplo više kilograma nego one koje ne konzumiraju. Grčki jogurt uz različite dodatke može biti odlična zamena za obrok

Comments