U prethodnom tekstu naveli smo nekoliko načina kako da zategnete kožu posle mršavljenja. Danas pročitajte još 10 predloga.

Aerobik

Aerobik vježbe će vam pomoći da skinete višak kilograma sa čitavog tjela, uključujući i stomak. Morate se potruditi da radite vježbe koje sagorjevaju kalorije, ne samo klasnične trbušnjake. Morate uključiti i vježbe izdržljivosti. Studije pokazuju da kombinovanje aerobik vježbi i treninga izdržljivosti je djelotvornije u eliminisanju naslaga na stomaku, nego same vježbe. Vježbe na treninzima izdržljivosti mogu biti bez opterećenja, na spravama za vježbanje ili trakama za otpornost.

Hidratacija kože

Zdrava koža je i hidratantna koža! Koliko je dovoljno popiti vode zavisi od mnogih faktora. Naravno tokom ljeta potrebe se povećavaju. Neki napici su lažni prijatelj hidratacije organizma. Velika količina konzumiranja kafe i alkohola dovodi do gubitka vode u organizmu. Pravilna hidratacija se ne svodi da pijemo vodu samo kada smo žedni.

126 20 načina da zategnete vašu kožu nakon mršavljenja (2. deo)

Najvažniji korak u procesu njege kože je hidratacija

Praktikujte jogu

Joga će vam pomoći da se oslobodite stresa, da budete fleksibilniji, izgubite na težini čak i pomaže u oporavljenju kože nakon mršavljenja. Ključni faktor jste krenuti polako. U roku od nekoliko nedelja, bićete iznenađeni koliko je vaša koža postala fleksibilnija. Joga se sastoji od pet ključnih elemenata: pravilno disanje, vježbanje, opuštanje, pravilna ishrana, pozitivno mišljenje i meditacija. Za vježbanje kod kuće, potrebno je imati poseban prostor bez namještaja. Prostor treba biti bez stvari koje će vam ometati pažnju. Pokušajte vježbati jogu svaki dan po 90 minuta i naučičete živjeti duže, zdravije i bez stresa.

Sirova ishrana

Vaša ishrana mora uključivati veliki broj sirovih namirnica. Znamo da se kuvanjem većina hranljivih stvari gubi, ili pak ostaje u minimalnim količinama. Znatno više vitamina se unosi svježim namirnicama. Pod njima se naročito podrazumjeva voće i povrće! Kada dodate ovo svakodnevnoj ishrani, vidjećete kako se vaša koža brzo zateže.

223 20 načina da zategnete vašu kožu nakon mršavljenja (2. deo)

Nekuvana hrana je najzdravija za jelo

Gimnastika

Gimnastika je odlična za izgradnju čvrste mišićne mase i zatezanje tijela. Vježbajte gimnastiku dva do tri puta nedeljno i rezultati će biti vidljivi veoma brzo. Možete kombinovati: sklekove, trbušnjake i čučnjeve. Ukoliko niste u mogućnosti odraditi pravi trening zbog obaveza, nastoje raditi vježbe svako jutro bar 15 minuta zbog bolje cirkulacije i razgibavanja. Najbitnije je omogućiti da krv pravilno cirkuliše organizmom!

Nemasni proteini

Dodavanjem nemasnih proteina vašoj svakodnevnoj ishrani, jedan je od načina koji pomaže zatezanju kože. Pitate se kako? Prije svega, pomaže u izgradnju čvršće mišićne mase. Oni, takođe, sadrže kolagen, i druge hranljive materije. Neke od namirnica su: orašasti plodovi i sjemenke (orasi, bademi i indijski orha), mahunarke, meso i riba, kao i soja i proizvodi od soje obavezno.

Izbjegavajte brzu hranu”

“Brza hrana” je loša iz dva razloga! Prvo, lako kvari vašu djetu. Drugo, vaš organizam i koža nema nikakvu značajnu korist od takve ishrane, čak naprotiv – ona je najveći neprijatelj vašeg organizma. Ako pokušavate izgubiti težinu ili nastojite zategnuti kožu, izbjegavajte ovu hranu u širokom luku. Svi znamo da je toj hrani teško odoljeti, međutim, moramo imati na umu da je ona najveći neprijatelj našem organizmu. Studije pokazuju kako ova hrana može biti zarazna. Zbog toga je najbolje potisnuti svaku pomisao na ovako nešto!

Voće i povrće

Stručnjaci preporučuju po pet povrća i voća svakodnevno, koje nam daje hranljive materije koje su nam potrebne svaki dan. Ali, da li znate da tih pet obroka pomaže pri zatezanju kože? Većina voća i povrća ima visok sadržaj vode koja pomaže pri oporavljanju kože. Od ukupne količine voća i povrća važno je 1/3 koristiti u svježem obliku, bez termičke prerade. Savremena prehrana je oskudna dijetalnim vlaknima. Njihova je uloga neophodna jer podstiče: pražnjenje crijeva, detoksifikaciju organizma i doprinosi nižem stepenu masnoće. Pri izradi dnevnog jelovnika na voće i povrće moramo svakodnevno računati. Plan dobre prehrane podrazumijeva dovoljno voća i povrća koje jelu daju ljepotu, a organizmu zdravlje!

321 20 načina da zategnete vašu kožu nakon mršavljenja (2. deo)

Neizostavan element na našem svakodnevnom jelovniku

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je još jedan veliki prirodni način da zategnete vašu kožu. Ukoliko kombinujete malo ricinusovog ulja sa sokom od limuna i nanesete na svoju kožu, vidjećete kako se koža počinje zatezati. Dovoljno je da koristite samo nekoliko kašika svake noći i vidjećete razliku veoma brzo.

Eterična ulja

Eterična ulja su mirisni ekstrakti dobijeni stavljanjem mirisnog cvijeća ili destilacijom od cvjeća, mirisa ili korjena. Ulje se masira po koži, dodaje u kupke i kozmetičke preparate. Eterična ulja mogu zaista da pomognu pri zatezanju vaše kože ako koristite ona prava. Ulje lavande je jedno od najefikasnijih. Samo nekoliko kašičica svake noći može da učini čuda.

Pratite ove savjete i bićete iznenađeni rezultatima u veoma brzom vremenskom periodu!

Tekst: Nina Mojević

Comments